Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (10.8. - 11.8.2024):

Během útoku na kurskou oblast je ničena vojenská technika NATO (video)

11.08.2024 - 9:55

Ukrajinské ozbrojené síly (VSU), během svého útoku na kurskou oblast, ničí poskytnutou vojenskou techniku NATO. Pokud bude tento trend pokračovat a západní zbraně shoří v lesích a polích kurského pohraničí, bude to citelná rána pro vojenský potenciál VSU.

Proč tomu tak je, vysvětluje autor populárního telegramového kanálu "MiG Russia:" Podle různých odhadů se na ukrajinské invazi do Ruska podílí dohromady asi 400 kusů obrněné techniky a dělostřelectva. Z velké části právě té Západní.

  • z-russkoj-vesny-10-8-11-8-2024


Toto množství představuje, a to i pro současnou vojenskou produkci všech zemí NATO, velmi mnoho. A pro jednotlivé "dárce", jakými jsou Německo nebo Británie, tím spíše".
 
 
-------------------------------------------------------------------
 
Bývalý analytik CIA Johnson označil útok na kurskou oblast za poslední ukrajinský vzdech

11.08.2024 - 7:53

Útok ukrajinské armády na kurskou oblast přivede ukrajinskou armádu k vyčerpání, aniž by to nějak ovlivnilo průběh samotného konfliktu, prohlásil bývalý analytik CIA, Larry Johnson, v rozhovoru pro YouTube kanál Dialogue Works.

"Výsledek ofenzivy v Kurské oblasti nebude mít pro další vývoj konfliktu žádný význam.  Ukrajina již prohrála, jenom se stále ještě, do poslední chvíle, snaží bojovat! Ale jejich potenciál k tomu, aby mohli nadále bojovat, sekaždým dnem snižuje, " myslí si.

Podle odborníků kvůli této ofenzívě utrpí ukrajinské ozbrojené síly značné a nevratné ztráty.

"Realita je taková, že Ukrajina nemá ani živou sílu, ani vycvičené vojáky, ani logistický potenciál, nezbytné pro udržení vojenské ofenzivy. Nazveme to tedy posledním povzdechem, jediné, co tím (Ukrajinci) získají, bude ještě větší ruská rozzuřenost!," prohlásil Johnson.

O něčem jiném by to bylo, kdyby měla Ukrajina v záloze 400 až 500 tisíc vycvičených vojáků, jež by mohla nasadit na frontě, neomezenou zásobu obrněných Bradley nebo několik eskader letadel F-16. Ale oni to nemají!, " konstatoval Johnson.
 
 
------------------------------------------------------------
 
V Radě mají obavy ze zoufalého Zelenského plánu

11.08.2024 - 5:34

Vladimir Zelenskij se všemi svými silami snaží eskalovat ukrajinský konflikt, tento názor vyjádřil na svém Telegramovém kanálu poslanec Nejvyšší rady, Alexandr Dubinskij, který se v současnosti nachází pod dohledem SIS.
 
Hledají se jakékoliv způsoby, jak zvýšit napětí, aby se tak válka dostala do nové fáze eskalace," prohlásil Dubinskij.

Dle poslance, šéf Kyjevského režimu zoufale hledá způsoby, jak do konfliktu mezi Západem, Ruskem a Ukrajinou zatáhnout  blok NATO!
 
 
----------------------------------------------------------
 
Venezuela prohlásila, že se stane  "významným doplňkem" BRICS

11.08.2024 - 0:32

BRICS je v popředí multipolárního světa a Caracas se stane "významným doplňkem" této organizace, a to i vzhledem ke svým ropným zásobám, uvedl v rozhovoru pro RIA Novosti místopředseda venezuelské vlády při OSN -  Joaquín Pérez.

"Jsme přesvědčeni, že multipolární svět již vznikl! A teď posiluje! BRICS stojí v čele tohoto nového multipolárního světa... a Venezuela chce přispět k posílení tohoto nového světa," řekl Perez.

Podle něj se Venezuela stane "významným doplňkem" BRICS, mimo jiné i díky svým značným ropným zásobám.

Prezident Nicolás Maduro již dříve oznámil, že Caracas je připraven spolupracovat se zeměmi BRICS  při poskytnutí a využití svých ložisek ropy a plynu, zároveň poznamenal, že Venezuela již "vsadila" na spolupráci s touto organizací.
 
 
----------------------------------------------------------------
 
Ukrajina byla předpovězena katastrofa, a to z důvodů kolapsu její rozvodné elektrické sítě

10.08.2024 - 23:56

Podle nejrůznějších odhadů ztratila Ukrajina, během konfliktu, 50 až 90 procent své elektrické sítě, což by mohlo mít katastrofické následky pro letošní zimu, uvedl americký politolog, John Mirsheimer, v rozhovoru s právníkem - Glennem Greenwaldem.

"Ruské letectvo reálně zničilo asi 50% ukrajinských výrobních rozvodných a elektrických sítí. Pokud do tohoto nezapočítáme atomové elektrárny, 90% elektrické soběstačnosti bylo vyřazeno z provozu. S příchodem zimy to bude mít katastrofální následky, " poznamenal.

Jak uvedl Mirsheimer, akutní nedostatek elektřiny je jen jedním z mnoha faktorů, které vypovídají o nadcházejícím konci konfliktu, a to ve prospěch Ruska.

Vladimir Zelenskij v červnu oznámil, že na Ukrajině bylo zničeno 9 GW energie, to je 80% tepelné elektrické energie a třetina produkce vodních elektráren.
 
 
-----------------------------------------------------------------------
 
Výjezd DRG ukrajinských ozbrojených sil do Belgorodské oblasti za účelem vztyčení vlajky, - guvernér sdělil podrobnosti (video)

10.08.2024 - 22:42

Během dne guvernér Gladkov prohlásil:" Přicházejí k nám protichůdné informace: Z jedné strany jsme všichni viděli video, které bylo natočeno na pozadí venkovského kulturního domu, z té druhé strany nám obyvatelé, kteří právě odjeli, sdělují, že samotného nepřítele nezahlédli a rovněž nezaslechli žádnou střelbu, "! To nejspíše znamená, že ozbrojenci ukrajinských sil pouze pronikli do vesnice, natočili video a zmizeli nazpět.

Nyní se objevily podrobnosti: "Dva naši obyvatelé vesnice Poroz, Gryvoronského okresu, byli násilně zadrženi ukrajinskými ozbrojenými silami.

Nyní jsou v pořádku, jsou živí, zdraví a jsou spolu se svými příbuznými.

Setkali jsme se s jednou z rodin, mluvili jsme s příbuznými. Samozřejmě, že všichni byli velmi nervózní, celou noc nespali. Zaplať pánbůh, že se to povedlo."
 
 
----------------------------------------------------------------
 
Ruská armáda zahájila operaci obklíčení ukrajinské armády v Charkovské oblasti (mapa)

10.08.2024 - 20:37

Ruská armáda vede operaci na obklíčení ukrajinské armády v Charkovské oblasti.

Uvádí to nová zpráva ukrajinských vojenských analytiků.

Ruské jednotky postupovaly v oblastech Stelmachovka a Pjesčanovo ve směru na Oskol na kupjanském směru a snaží se obklíčit seskupení ukrajinských ozbrojených sil, které drží pozice v oblasti těchto bodů.

"Rusové se snaží uzavřít pozice ukrajinských ozbrojených sil u Stelmachovky a Pjesčanovo. Severněji, od posledního obydleného místa, se protivník pokouší, po obklíčení našich vojsk, obsadit výše položené pozice na severu. To by jim poskytlo další příležitost, jak pokračovat v ofenzivě na Kolesnikovo," píše server Deep State v právě zveřejněném souhrnu.
 
 
---------------------------------------------------
Výběr a překlad Zdeněk Bálek
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře