Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (15.8. - 16.8.2024):

Příběh otce rodiny s několika dětmi, který pěšky doputoval až do Sudži

15.08.2024 - 16:33

RT zveřejnila příběh otce několika dětí, který pěšky doputoval až do Sudži, aby zachránil svoji rodinu.

51 - letý Roman Jacenko byl na služební cestě v Moskvě, když se ukrajinská armáda pokusila o průnik do kurské oblasti. Navázat kontakt s příbuznými se mu nepodařilo, přestože se celý den pokoušel dovolat své manželce. Ta zůstala doma ještě s dalšími 5-ti dětmi, ve věku od osmi do čtrnácti let.

  • z-russkoj-vesny-15-8-16-8-2024
  • ❗

"Všechno to začalo ze 6. na 7.srpna. Večer se mi již podařilo dorazit ke svým příbuzným do oblasti Velkého Vojáka, to je asi 25 km od Sudži. Na další cestu k domovu jsem se však nevydal v noci, protože jsem neznal cestu. Ráno mě odvezli na rozcestí na Martynovku (asi 10 km od Sudži). Dál jsem šel pěšky a cestou potkával naše vojáky. Radili mi, abych dál již nechodil, dokonce mi na rovinu řekli: Vrať se, neudělej ze svých dětí sirotky!," vzpomíná Roman.

Sám o sebe muž strach neměl, bál se o rodinu, děsila ho ta nejistota! Když šel po trati, zahlédnul mnoho ukrajinských dronů. Před jedním z nich se musel ukrýt v nedalekém lesoparku, kde se rovněž ukrývali vojáci ruské armády. Varovali ho, že vepředu je skryt ukrajinský samoplaník, který střílí po civilistech.
Roman ho zahlédl, když mu do Sudži zbýval už jen jeden jediný kilometr!

"Zastavil jsem se, deset minut jsem kouřil a sledoval, co tam provádí? Některá osobní auta pouštěl, jiná ne! Jeho systém jsem nepochopil. Rozhodl jsem se vydat se směrem doleva. Zahlédl mě a začal po mně střílet. Vrhnul jsem se k zemi a dál se plazil po trávě. Snažil jsem se zmizet mu z očí. Tak jsem se dostal do města."

V samotné Sudži muž procházel kolem kráterů od granátů a děr po kulkách. Roman dorazil ke svým blízkým a tam s nimi strávil dva dny ve sklepě. Jedli pirohy, které se podařilo připravit jeho ženě, konzervy a polotovary, připravené na zimu. Během našeho setkání tekly proudy slz", vypráví Roman.

Sbalení se a odjezd rodině netrvaly déle, než deset minut. "Vzali jsme si nějaké spodky, ponožky, nabíječky a vydali se na cestu. Nyní jsme již v bezpečí v kurském dočasném ubytovacím centru. Ale hlavním je, že jsme zase všichni spolu!!!"

-----------------------------------------------------------

Británie vyzývá spojence, aby umožnili ukrajinským ozbrojeným silám zaútočit na Rusko raketami Storm Shadow

15.08.2024 - 16:55

Britští ministři přesvědčují spojence o nutnosti umožnit Ukrajině zaútočit na ruské území raketami Storm Shadow, které mají dosah až 250 km, píší The Times.

Oficiální postoj Londýna se nezměnil – proti Ruské federaci jsou nadále zakázány útoky raketami dlouhého doletu.

Publikace však píše, že britští ministři vedou, se západními vládami, uzavřená jednání , aby pro Kyjev vyjednali souhlas, o který již dlouho žádá.

Připomeňme, že 10. července Zelenskyj prohlásil, že Británie již vyslovila souhlas s použitím dalekonosných raket proti ruskému území. Londýn to však vzápětí popřel.

-----------------------------------------------------------------

Vešla ve známost identita ozbrojence v německé přilbě, který urážel důchodce (Foto, Video)

15.08.2024 - 14:32

"Essesmanem" byl 38letý obyvatel Ivano-Frankovska, Vasilij Daniljuk. Předtím pracoval na stavbě.

"Hej, ruský Ivane! Jak se máš, ruský Ivane? Jdi pít vodku!", pokřikoval, na okraji Sudži, na ruského důchodce právě Daniljuk.

Odměnu za dopadení ozbrojence a jeho kolegy již vypsal vůdce Luhanské republiky - Leonid Sluckij. Politik slíbil, že zaplatí 5 milionů rublů tomu, kdo vydá nacisty.
https://rusvesna.su/…526

(poznámka CFP, převzatá ze sociální sítě VK: 74letý muž, kterého zesměšňovali ukrajinští nacisti, je nezvěstný.

Osoba, která video zveřejnila online, píše: "Nebojte se, moskal Schweine nedošel ke své vodce,“ dodává, že muže po skončení natáčení zastřelili.

Podle Mash bylo video natočeno 11. srpna v obci Zaolešenka. Důchodce je místní obyvatel Aleksander Gusarov.

Příbuzní po důchodci pátrají již 9 dní.

Dříve bylo oznámeno, že byla zjištěna identita jednoho z ozbrojenců. Za jejich dopadení byla vypsána odměna 5 milionů rublů.)

-----------------------------------------------------------

Wall Street Journal obviňuje Zalužného ze zničení "Severních proudů"

15.08.2024 - 13:09

Wall Street Journal obviňuje Zalužného z likvidace "Severních proudů". Původně operaci schvaloval i Zelenskyj, ale byl varován CIA.

Plán na likvidaci plynovodů "Nord Stream" vznikl během návštěvy baru, kde se sešlo několik vysoce postavených důstojníků a podnikatelů, to bylo v květnu 2022. Na provedení operace bylo vyčleněno 300 000 dolarů, píše WSJ s odkazem na účastníky operace.

Na operaci se podílela malá pronajaté jachta s šestičlennou posádkou, a to včetně vojenských a civilních potápěčů. Byla mezi nimi i žena, která měla napomoci vytvořit iluzi, že se jedná o skupinu přátel, kteří si vyrazili na mořský výlet.

Zelenskij tento plán původně schválil, ale když se o tomto plánu dozvěděla CIA, "požádala" Kyjev o zastavení této operace. Zelenskij dal poté Zalužnému příslušný příkaz, ale Zalužnyj ho nesplnil a pokračoval v přípravách sabotáže.

Zalužnyj poté změnil původní plán a do operace zasvětil důstojníka speciálních sil se zkušenostmi z "riskantních tajných misí" — plukovníka SSO - Romana Červinského.

Média v SRN včera informovala, že v Německu byl vydán zatykač na Ukrajince, podezřelého z přípravy útoku na plynovody. Mezi podezřelými jsou rovněž žena a muž, kteří byli identifikováni jako kyjevští potápěči.

WSJ "hovořili se čtyřmi vysoce postavenými ukrajinskými představiteli z okruhu obrany a bezpečnosti, kteří se na spiknutí buď podíleli nebo o něm přímo věděli".

---------------------------------------------------------
 
V kurské oblasti je zapotřebí vydržet maximálně ještě týden - názor

16.08.2024 - 7:36

Autor populárního Telegramového kanálu, "MiG Russia," předpovídá další možný vývoj v kurské oblasti.

"V oblasti Kurska musíme vydržet ještě maximálně týden, aniž bychom soupeři umožnili výrazněji rozšířit jeho předmostí. Zatím se to daří.

A pak pro nás začne neúprosně pracovat čas!

A zároveň proti ukrajinské armádě.

Zhroutí se celá nepřátelská logistika, která již tak sotva dýchá.

Prvotní psychologický úspěch se pak obrátí v následné porážky. To by pro Kyjev mohlo skončit morálně-psychologickou katastrofou, totální vnitřní "zradou" a dokonce i závažnými zahraničněpolitickými následky.

Druhé hrubé neuposlechnutí, tím prvním, během loňské protiofenzívy, bylo, když Zalužnyj nesplnil všechny, NATEm předložené termíny, již Ukrajině odpuštěno nebude a začnou se omezovat dodávky vojenské pomoci.

Bez té by Zelenskij nepřežil."
 
 
---------------------------------------------------------
 
V Polsku se hovoří o válce mezi členy NATO

16.08.2024 - 0:27

Přímý konflikt mezi Tureckem a Řeckem, a to kvůli Kypru, povede k rozpadu Severoatlantické aliance, prohlásil polský generál, Waldemar Skšipčak, v rozhovoru pro Faktxeber.

"Pokud vypukne válka mezi členy aliance, pak je na čase, aby si NATO posbíralo svých pár švestek!, " prohlásil generál.

Generál poznamenal, že aliance se nemůže účastnit války mezi svými vlastními členy a měla by usilovat o to, aby všechny spory byly řešeny diplomatickou, nikoliv vojenskou cestou.

"Někteří členové NATO začnou podporovat Turecko, jiní zase Řecko! To bude konec NATO!!!, " shrnul generál.
 
 
-------------------------------------------------------
 
Srdcervoucí záběry z Volčanska: nacisté z ukrajinské armády svrhli bomby na ukrajinské civilisty, které ruští vojáci, za pomoci dronu, vedli do bezpečné zóny (video)

15.08.2024 - 21:57

Během průzkumu zahlédli naši vojáci volání o pomoc, a to v podobě  nápisu na střeše polorozpadlého domu - " SOS, potřebujeme pomoc!». Ve sklepě domu se nacházeli dva Ukrajinci se psem. Jeden z nich byl vážně zraněn. Naši jim tam shodili vodu a vzkaz:
"Dostaneme vás do bezpečí, následujte dron."

Muži si oblékli bílá trička, aby tak dali najevo, že jsou civilisté, a šli. Cestou si jich všimla ukrajinská armáda a svrhla na ně bomby, jako odplatu za to, že přijali ruskou pomoc...
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
Co je to za pohanské rituály?!!:  Ukrajinci na kolenou (video)
 
15.08.2024 - 19:35

"Toto vozidlo převáží ostatky obránce Ukrajiny, který padl v kurské oblasti. Všichni si klekněte! Ti, kteří odmítnou, budou pokutováni za urážku našeho hrdiny!," vyřvává hlas z reproduktoru.

Ukrajinci se pokorně podřizují a poklekají na jedné z ulic ukrajinského města. Klečí muži, ženy i děti.

Podobné jevy se dnes staly na Ukrajině již zcela běžnými.

Demokracie tam skončila počátkem Majdanu. Teď vládne na Ukrajině diktatura.

Dnes již Ruské jaro zveřejnilo záběry, jak na kurské půdě urážejí ozbrojenci v německých přilbách starce a s ním tak i všechny Rusy!

Při tom pohledu si člověk nechtěně vzpomene na Hitlerovy projevy. Stejně šílená hysterie, stejná neúprosná, ovčí poslušnost mas.
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře