Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (23.8. - 24.8.2024):

Nepřítel pokračuje, v kurském pohraničí, ve svých výpadech: ruská armáda bez přestávky ničí nepřátelskou techniku a pěchotu (video)
24.08.2024 - 10:33

V kurském pohraničí naši mariňáci, výsadkáři a další jednotky ruské armády, bez přestávky, spalují nepřátelskou techniku a pěchotu. 

V Koreněvské oblasti pokračují tvrdé boje, a to u Olgovki a Komarovki, v oblasti Koreněva a Kaučuku. Rovněž se bojuje o Krasookťabrskoje.

Rovněž v sudžanské oblasti pokračují aktivní boje, a to u Maloj Lokny, Ruskovo Porečnovo, Martynovky a Borok-Spalnovo.

  • z-russkoj-vesny-23-8-24-8-2024

Nepřítel pokračuje v přesouvání dalších a dalších sil, aby tak kompenzoval své značné ztráty  na bojové technice a vojsku.

 
-------------------------------------
 
Na Západě předpověděli tah, který by vedl k pádu Zelenského
 
23.08.2024 - 23:06

Ofenziva ukrajinské armády v kurské oblasti uvěznila Vladimira Zelenského do politické pasti, uvedl britský expert, Alexander Mercuris, na svém blogu na YouTube.

"Nemá smysl nadále zůstávat v Kursku. Pro Zelenského a jeho okolí však možnost ústupu z této oblasti představuje politickou katastrofou, a to vzhledem ke gigantickým investicím, jež byly do tohoto útoku investovány. Po kolosálních ztrátách, které Ukrajinci utrpěli během této operace, pochybuji, že by Zelenskij mohl přežít ústup z Kurska. Zvláště, pokud by byl takový rozkaz vydán ještě před ruským protiútokem, " prohlásil.

Podle odborníka seje Zelenskyj nachází ve velmi složité situaci, neboť je zároveň vystaven silnému tlaku Západu.

"Myslím, že Pentagon chce, aby operace v Kurské oblasti byla co nejdříve skončena. Jsou znepokojeni ztrátami ukrajinských jednotek, včetně proporcionálně neúměrného počtu ukrajinských vojáků, kteří uvízli v této oblasti. Dalším důvodem pak je pokračující kolaps na donbaské frontě," domnívá se Mercuris.

------------------------------------------------------------------

USA odhalily rozhodující faktor, který v kurské oblasti působí proti Ukrajině

23.08.2024 - 21:25

Ukrajinské ozbrojené síly se v kurské oblasti dostaly do zoufalé situace, a to z toho důvodu, že do útoku nastoupily bez bez letecké podpory a možnosti obrany před vzdušnými útoky, uvedl americký politolog, expert na vztahy Ruska, EU a USA, Gilbert Doctorow, ve vysílání YouTube kanálu - Judging freedom.

"Nejdůležitějším faktorem, který působí proti Ukrajincům, je nedostatek vzdušného krytí. Ukrajinské ozbrojené síly se sice řídí taktikou NATO, ale bez vzdušného pokrytí. Do kurské oblasti sice zamířilo množství "zázračných " zbraní, jakými jsou tanky Challenger a Bradley nebo americké obrněné vozy, ale tato technika je, bez vzdušné ochrany, vystavena útokům vrtulníků, nemluvě již o dronech, dělostřelectvu a řízených bombách, které jsou, na ukrajinské pozice, shazovány ruskými bombardéry . Z toho důvodu se ukrajinské ozbrojené síly dostaly do velmi zoufalé situace, " uvedl.

...Dle údajů Ministerstva obrany, z 23. srpna, během bojů v této oblasti ztratila nepřátelská armáda více než 5,1 tisíce vojáků a 69 tanků.

V oblasti Kurska, Belgorodu a Brjanska, z důvodu bezpečnosti našich občanů, byl vyhlášen režim protiteroristické operace.

-------------------------------------------
 
Rusko zvyšuje výrobu Su-57:  Nové výrobní kapacity v Komsomolsku na Amuru - Military Watch Magazine

24.08.2024 - 11:41

V leteckém závodě v Komsomolsku na Amuru byly rozšířeny výrobní kapacity, určené k produkci stíhaček páté generace - Su-57, uvádí americký vojenský časopis, Military Watch Magazine, s odvoláním na údaje OSINT a některé další zdroje.

V roce 2023 továrna dodala 12 kusů Su-57, což byl tehdy dvojnásobek oproti předchozímu roku. V roce 2024 je plánováno zvýšení výroby na 20 stíhaček ročně a do roku 2027 by jejich počet měl dosáhnout 76 kusů. Očekává se, že část letadel by mohla být dodávána na export, včetně Alžírska.

Továrna aktivně využívá pokročilé technologie, jakou je rozšířená realita, která pomáhá zdejším pracovníkům získávat informace, generované počítačem "z" reálného světa, což výrazně usnadňuje plnění výrobních úkolů.

Su - 57 se v bojových podmínkách již osvědčil! Od roku 2022 je, na ukrajinské frontě, využíván k provádění přesných úderů, potlačování nepřátelské protivzdušné obrany a účasti v leteckých soubojích. Rozšířená výroba Su-57 postupně umožní upustit od výroby předchozích modelů, jakými jsou Su-30 a Su-35, a zaměření se na nejnovější vývojové produkty ruského letectví.

Reference 

Letecký závod, Komsomolskij-na-Amuru, pojmenovaný po J.A.Gagarinovi, byl založen v roce 1932 a již v roce 1939 dokázal vyrobit 600 bombardérů DB-3.

Dnes je hlavním výrobním podnikem letecké holdingové společnosti Suchoj. V 21. století se podílel na vývoji a výrobě multifunkčního stíhacího letounu Su-35 a regionálního dopravního letounu Suchoj Superjet 100. V současnosti se nachází pod mezinárodními sankcemi ze strany Evropské unie, USA a řady dalších zemí.
 
 
---------------------------------------------
Ruský Terminátor: náš bojovník - kozák, který hlavou zničil dron, žije a už se řítí zpět na frontu (Foto, Video)

24.08.2024 - 11:02

Ruský bojovník, který odrazil útok úderného dronu hlavou, je naživu a hodlá se vrátit do služby.

Chlapíka nyní čeká operace páteře, jeho život je mimo ohrožení.

33letý Michail - kozák z Voroněžské oblasti, v letech 2014 — 2015 bojoval na Donbasu. V červenci 2024 odešel, jako dobrovolník v rámci SVO (speciální vojenská operace), bojovat v útočné rotě.

Jak již informovalo Ruské jaro, 4. srpna, na bojišti na charkovském směru, na Michaila zaútočil nepřátelský kamikadze dron. 

Náš válečník však prokázal bezpříkladnou statečnost, když útok dronu odrazil vlastní hlavou! Hlavní sílu exploze sice pokryla přilba, náš bojovník byl však rovněž zraněn. Utrpěl zranění levé lopatky, kde uvízla střepina, a to v blízkosti páteře. Rovněž dvě střepiny, polské výbušniny, se mu zasekly do pravé holeně.

Michailovi se, ve stavu šoku, podařilo vrátit ke svým, kde mu poskytli první pomoc. Nyní opouští nemocnici a vrací se zpět do válečné zóny.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
EU není jednou ze stran války, ale do ukrajinské krize zapojena je - Josep Borrel

23.08.2024 - 20:24

Nejvyšší představitel EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku zdůraznil, že Evropská unie hraje v ukrajinské krizi aktivní roli a že výsledek tohoto konfliktu bude mít významný dopad na geopolitickou budoucnost Evropy.

Rovněž poznamenal: "Nejsme bezprostřední stranou války, ale náš příspěvek nás činí součástí tohoto konfliktu. Jak tato krize skončí, určí i naši bezpečnost."

Kromě toho, Borrell, vyjádřil názor, že zrušení omezení pro používání západních zbraní Ukrajinou proti Rusku by mohlo přispět k mírovému urovnání.

Uvedl také, že plánuje, na konci srpna, diskutovat s vedoucími představiteli MZV a Ministerstev obrany zemí EU o dalším posílení podpory Ukrajiny, a to v souvislosti s její ofenzívou v ruské kurské oblasti.
 
 
-------------------------------------------------------------------
 
Ztráty amerických tanků Abrams, na Ukrajině, narůstají:  Z 31 dodaných tanků jich bylo vyřazeno již 20 — Military Watch Magazine

23.08.2024 - 19:34

V kurské oblasti byl zničen další tank M1A1 Abrams, který se nachází ve výzbroji ukrajinské armády.

Od počátku dodávek těchto tanků na Ukrajinu dosáhly jejich ztráty 20 ks z 31 dodaných, přičemž všechny ztráty byly zaznamenány během posledních šesti měsíců.

Tank byl, pravděpodobně, zničen protitankovým komplexem Cornet.

Ukrajinští vojáci vyjadřují svoji nespokojenost s technickými vlastnostmi tohoto tanku, včetně jeho zranitelnosti vůči ruským úderům.

Dříve byly tyto tanky Abrams použity v oblasti Avdějevky, ale zničení tohoto tanku v kurské oblasti je prvním případem, který se odehrál právě zde.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
Na Ukrajině v roce 2024 prudce vzrostl počet dezercí (video)

23.08.2024 - 18:00

V roce 2024 na Ukrajině prudce vzrostl počet případů dezercí a samovolného opuštění vojenské posádky, uvedl šéf Centra pro výzkum politických hodnot - Olesz Doni.

Tvrdí, že podle oficiálních údajů bylo během posledních sedmi měsíců roku 2024 zaznamenáno 37 tisíc takových případů, zatímco v roce 2023 to bylo 21 tisíc a v letech 2022 - 9 tisíc.

Přitom armádní zdroje, dle něj, uvádějí, že v realitě se odehraje takových případů dvakrát tolik, jen nejsou nikde zaznamenány.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
Musk je přesvědčen, že západní země čekají občanské války

23.08.2024 - 16:42

Americký podnikatel, Elon Musk, vysvětlil na síti X svá slova o hrozbě občanské války v Británii a dodal, že mnoho dalších zemí míří stejnou cestou.

Reagoval tak na zveřejnění britského spisovatele Konstantina Kisina, který odsoudil korespondenta NBC News za to, že se, během rozhovoru s ním, pokusil Muska vykreslit ve špatném světle, a to pro jeho názor o počátku masového krveprolití, s ohledem na současné nepokoje ve Velké Británii. 

"Jistěže nechci občanskou válku, ale když je politika identity povýšena nad národní hrdost, jak v současnosti činí mnoho vlád, stává se realita občanské války nevyhnutelnou," napsal.

Koncem července vypukly v mnoha britských městech masové protesty. Důvodem byl útok sedmnáctiletého mladíka, který v Southportu zaútočil nožem na malé děti . Tyto nepokojen následně přerostly ve střety s policií a masové nepokoje, a to v důsledku fámy, že viníkem je uprchlík. Později však vyšlo najevo, že útočník se narodil v rodině migrantů ze Rwandy.

Při nepokojích byly zraněny desítky policistů. Více než tisíc lidí bylo zadrženo a čelí stovkám obvinění.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře