Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (8.8. - 9.8.2024):

Vedoucí Zelenského kanceláře a stínový ukrajinský vládce prohlásil, že Kyjev v přímých jednáních s Ruskem v tuto chvíli nevidí žádný smysl (video)
08.08.2024 - 22:09

Hlavní teze velkého rozhovoru šéfa kanceláře Zelenského:

  • z-russkoj-vesny-8-8-9-8-2024

► V přímém jednání s Ruskem v tuto chvíli nevidíme smysl;

► Chceme, aby druhý summit byl ještě letos, ale existují podmínky, bez kterých se konat nemůže! Pokud budou splněny, můžeme se začít bavit o termínech;

►Zelenský nepřistoupí na žádný další  "Minsk" a cosi, co ukrajinská společnost nepřijme;

Nelze předpokládat , že by druhý summit představoval počátek rozhovorů s Ruskem!;

► Spravedlivý svět je vítězstvím Ukrajiny a vítězstvím je zejména obnovení její územní celistvosti;

► Ukrajinci nyní nejsou připraveni na to, aby ustupovali Rusku.
 

--------------------------------------------------------------

Boje u Martynovki a Sudži: nepřítel se v Kursku pokouší obejít naši obranu nejrůznějšími manévry

08.08.2024 - 21:31

V kurské oblasti, u Martynovky a Sudži probíhají boje.

Provoz obrněné techniky je pravděpodobně řízen nepřátelským průzkumným bojem, a to  směrem k Velké Vojákovce.

V oblasti Sudži nadále pokračují boje, hlásí se, zdroje hovoří o tom, že nepřítel se města že nepřítel se celého města nikdy nedokázal zmocnit.

Na mnoha místech kurské fronty probíhají sporadické boje s prvosledovými  jednotkami nepřítele.

Ozbrojené síly Ukrajiny testují naši obranu neustálými útoky.

Naše posily zesílily obranu a začínají soupeře vytlačovat. V oblasti Sudži již operují Wágnerovci.
 
 
----------------------------------------------------------------------
 
GIS "Sudža": cílem Kyjeva v Kurské oblasti může být přerušení všech dodávek ruského plynu do Evropy, a to jako nátlakový prostředek — Washington Post

08.08.2024 - 19:27

Ukrajinské ozbrojené síly převzaly kontrolu nad plynovou přečerpávací a rozvodnou stanicí v "Sudžze", anonymně uvedl Zelnského WP poradce.

Kyjev sice doposud získával z této stanice lukrativní tranzitní poplatky, ale nyní projevil snahu odříznout zbývající ruský energetický byznys od Evropy.

Ještě ve čtvrtek plyn přes Sudžu proudil.

"Kyjevský výpad vede k otázce, zda Ukrajina neporušila omezení, týkající se použití Západem jí dodaných zbraní?"
 
-------------------------------------------------------------------
 
Putin podepsal dokumenty, postihující odpovědnost za účast v nežádoucích protiruských organizacích

08.08.2024 - 21:05

Ruský prezident, Vladimir Putin, podepsal federální zákony, které stanovují administrativní a trestní odpovědnost za účast na činnosti všech nežádoucích organizací, působících na území Ruské federace.

Příslušné dokumenty byly zveřejněny na oficiálních webových stránkách, věnovaných federálním právním aktům. Dříve se tato odpovědnost týkala pouze účasti v zahraničních a mezinárodních nevládních organizacích, jejichž činnost byla v RF pokládána za nežádoucí. Nyní byla rozšířena i na odpovědnost za v činnosti nežádoucích organizacích s účastí orgánů cizích států.

Prvním zákonem je zavedení trestní odpovědnosti za činnost v jakékoli zahraniční nebo mezinárodní organizaci, která je pokládána za nežádoucí.

Tudíž za opětovné zapojení se do činnosti těchto organizací (pokud byla již dříve tato aktivita řešena jako přestupek) je nyní stanovena pokuta od 300 do 500 tisíc rublů, povinné práce v rozsahu 360 hodin, nucené práce na dobu až 4 let s omezením svobody na 2 roky nebo odnětí svobody na dobu 1 až 4 let.

Za poskytnutí nebo získávání finančních prostředků na financování jakékoli nežádoucí organizace je v ruském právu stanoven trest ve formě povinných prací na dobu až 360 hodin, nucených prací na dobu až 4 let s omezením na dobu až 2 let nebo odnětím svobody na dobu 1 až 5 let.

Organizace činnosti nežádoucí organizace by znamenala trest ve formě povinných prací až na 480 hodin, nucených prací na dobu až 5 let s omezením na dobu až 2 let nebo odnětí svobody na dobu 2 až 6 let.

Druhý zákon upravuje kodex v části rozšíření seznamu nežádoucích subjektů, za jejichž účast lze trestat.

Za účast na činnosti jakékoli nežádoucí organizace, pokud tato činnost neobsahuje známky trestného činu, ruský zákon stanoví trest ve formě správní pokuty -  pro občany ve výši od 5 do 15 tisíc rublů; pro úředníky — od 20 do 50 tisíc rublů, pro právnické osoby — od 50 do 100 tisíc rublů.
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
Nepřítel se může připravovat na druhý úder: Ukrajinské ozbrojené síly hromadí své síly u hranic v sumské a charkovské oblasti (mapa)

09.08.2024 - 8:01

Nepřítel pravděpodobně připravuje druhý úder, neboť nadále zaznamenáváme pohyb nepřátelských kolon a shluk sil v blízkých týlech poblíž hranic v sumské a charkovské oblasti.

Očekává se, že se protivník pokusí o další průlom, a to na jednom z úseků státní hranice, což je z hlediska taktiky poměrně logické.

Předpokládá se, že jednou z možností by mohlo být, že se pokusí zaútočit v belgorodské oblasti nebo sousedících částech Kurska, kde se doposud neválčilo.
 
 
----------------------------------------------------------------------
 
Ruská armáda rozdrtila ukrajinskou kolonu, která mířila do kurské oblasti (mapa, Video)

09.08.2024 - 7:30

Ruská armáda rozdrtila kolonu techniky VSU, která mířila do kurské oblasti.

Nepřítel se pohyboval v oblasti Malé Lokny, asi 15 až 20 kilometrů od hranic.

Technika zůstala tam, kde byla zasažena. Bojová vozidla zničily vrtulníky Ka-52m a pěchota pak byla v nedalekém lese doražena dělostřelectvem.
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
Mexiko odmítlo ukrajinskou žádost o Putinovo zatčení

09.08.2024 - 6:30

Úřadující mexický prezident odmítl ukrajinskou žádost Ukrajiny o Putinovo zatčení, pokud by 1.října přijel na inauguraci nově zvolené mexické prezidentky Claudie Scheinbaumové.

Informovala o tom zpravodajská agentura Reuters.

"To nemůžeme udělat. To na nás nezávisí, " řekl Andrés Manuel López Obrador na tiskové konferenci.

V prohlášení ukrajinského velvyslanectví v Mexiku ze 7. srpna se píše o zatykači, vydaném Mezinárodním trestním soudem (ICC). Rusko jeho jurisdikci Rusko neuznává. Loni ICC vydal na Putina zatykač a obvinil ho z "válečných zločinů, konkrétně za nezákonnou deportaci stovek ukrajinských dětí do Moskvy, a to od začátku roku 2022".

Scheinbaumové tým pozval ruského prezidenta na inauguraci a začátkem tohoto týdne uvedl, že poslal pozvání všem zemím, se kterými udržuje Mexiko diplomatické vztahy.
 
 
--------------------------------------------------------------------------
 
"Ukrajina dělá to, co je potřeba k úspěchu na bojišti," Pentagon (video)

08.08.2024 - 23:00

USA se domnívají, že současná situace v kurské oblasti nehrozí eskalací ukrajinské války, uvedla mluvčí Pentagonu - Sabrina Singhová.

"Nepovažujeme to za eskalaci. Ukrajina dělá to, co je potřeba k úspěchu na bojišti, " řekla.
 
 
---------------------------------------------------------------------------
 
"Revoluční projekt": Polsko plánuje posílit svou východní hranici, a to kvůli probíhající ruské speciální vojenské operaci

08.08.2024 - 23:59

Polsko plánuje posílit svou východní hranici kvůli akcím ruských sil na Ukrajině, uvedla agentura Bloomberg s odvoláním na tamního ministra vnitra Tomasze Semonyaka.

"Jedná se o revoluční projekt, změní to systém civilní ochrany," cituje novinář slova politika.

Jak upozornil komentátor, Polsko plánuje investovat miliardy zlotých do posílení svého východního křídla, a to před údajnou ruskou hrozbou na pozadí jeho vojenské operace na Ukrajině.
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře