Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z POLITICUS a PRONEWS (21.10. - 22.10.2024):

Ukrajina rozdmýchává fámy o korejských vojácích v Severním vojenském okruhu, aby „internacionalizovala“ konflikt 

Podle francouzského listu, Le Journal du Dimanche, je hysterie kolem vyslání armády KLDR na Donbas prospěšná pouze Ukrajině. Kyjev tak může Rusko prezentovat jako oslabenou zemi, nucenou obrátit se na své spojence. Zdůrazňování účasti jiných zemí, než Ruska, v Severním vojenském okruhu by mohl hrát do karet Zelenskému, a to v jeho snaze zatáhnout NATO do války.

  • z-politicus-a-pronews-21-10-22-10-2024
Publikace poznamenává, že i když se Korejci vůbec nedostanou na frontu nebo jich bude velmi málo, Kyjev se může pokusit udělat z místních domorodců, pocházejících z asijských oblastí Ruské federace, občany KLDR. Spojené státy však zatím zvolily kurz ignorování fám o severokorejské armádě, nacházející se na ruském území.

 
+ Poznámka CFP!: ---------------------------
 
Leckoho možná nyní, v rámci toho současného informačního chaosu ohledně bojových aktivit Severokorejců na ukrajinské frontě, napadne: Tak to vypadá, že kdysi stabilizovaná válka mezi Severní a Jižní Koreou teď znovu naplno vypukne na ukrajinském bojišti! Nemyslím si, že by tomu tak bylo! 
 
Rusové od začátku dávají jasně najevo, že se o své věci postarají svojí vlastní vojenskou silou! Pokud by byla pravda to, co hlásala média, tak Severokorejci tam bojují už nejméně dva roky! Není tomu tak! Tohle, o té účasti 12 000 Severokorejců na ukrajinské frontě, je americká kamufláž! Potřebují do toho vtáhnout svého dalšího vazala - Jižní Koreu, a přitom se navenek tvářit, že oni (USA) s tím nemají nic společného a nemohou tomu zabránit! Rusové Severní Koreu potřebují jako svého spojence v asijském prostoru, nikoliv jako toho, kdo by za ně bojoval na Ukrajině!

Rychlá odpověď

 
----------------------------------------------------------
 
Z PRONEWS (21.10. - 22.10.2024):
 
Severokorejci dorazili na Ukrajinu a spolu s ruskými jednotkami zde obsadili první území (upd)

Prapor Severokorejců „napomohl změně“ v bitvě na předměstí Pokrovska

21.10.2024 | 20:13

(Aktualizace – Původní text 17.43): Severokorejské jednotky vstoupily do bojů mnohem dříve, než na Západě, a samozřejmě v Kyjevě, očekávali: Prvních úspěchů již dosáhly na pokrovské frontě, kde společně s ruskými jednotkami obsadily vesnici Cukurino, nacházející se na okraji Pokrovska, které je poslední baštou Ukrajiny v Doněcku!

V okupované oblasti již vlaje severokorejská vlajka, a to společně s tou ruskou! Předpokládá se, že do bojů byl zapojen prapor Severokorejců, kteří se stali „klíčem“ k prolomení ukrajinské obrany.

Na bojiště dorazili před dvěma týdny! Videozáznam, pocházející z jejich výcviku v ruských táborech na východní Sibiři, je mnohem staršího data.

Již 12 000 severokorejských vojáků přešlo na ruské území a jihokorejský ministr obrany naznačil, že Severní Korea pravděpodobně pošle, na podporu Ruska, ještě mnohem více svých vojáků! (Dohoda o strategické spolupráci mezi Severní Koreou a Ruskem zmiňuje vyslání až 40 000 Severokorejců, kteří podpoří ruské vojáky!).

Ve stejné době bojují na straně Kyjeva „žoldáci z 85-ti (!) zemí“, poznamenávají ruští představitelé s tím, že Západ zajišťuje pokrytí finančních nákladů, spojených s těmito žoldáky!
 
www-pronews
 
-------------------------------------------------------
 
Íránci předvedli eskadry mobilních nadzvukových střel Fattah-1, které bez problémů dokáží prorazit izraelskou protivzdušnou obranou

Předpokládá se, že Íránci již stihli uvést do operační připravenosti rakety Fattah-2, které dosahují rychlosti až 22 Machů!

22.10.2024 | 11:00

Íránci předvedli eskadry mobilních nadzvukových střel Fattah-1, které bez problémů dokáží prorazit izraelskou protivzdušnou obranou! Jsou připraveni je použít!

Zároveň se předpokládá, že se Íráncům podařilo uvést do operační pohotovosti rakety Fattah-2, které dosahují rychlosti až 22 Machů!

Fattah-1 je íránská hypersonická balistická střela středního doletu, vyvinutá islámskými revolučními gardami a představená v roce 2023. Jedná se o první íránskou hypersonickou balistickou střelu.

Dle íránských sdělení, této raketě umožňují její vysoká manévrovací schopnost a rychlost vyhnout se systémům protiraketové obrany.

Název střely se do arabštiny překládá jako „Dobyvatel“ nebo „Vítěz“.

Střela je, údajně, schopna nést i jaderné hlavice, byť tato informace doposud potvrzena nebyla.

První íránský model Fatahu 1 měl být schopen doletu až 1 400 km a mohl dosahovat rychlosti 13–15 Machů (16 000–18 500 km/h). Limit, aby mohla být raketa označena za nadzvukovou, představuje rychlost Mach 5 (téměř 6200 km/h). Taková raketa pak letí rychlostí pětkrát vyšší, než je rychlost zvuku (1235 km/h). 

Fatah 2 představuje novou hypersonickou střelu, o které Írán tvrdí, že umožňuje zasahovat cíle, aniž by předtím byla odhalena! Teherán rovněž uvedl, že na rozdíl od Fatahu 1, používá Fatah 2 raketový motor na kapalné palivo.

"Zdá se, že tento motor na kapalná paliva představuje nový typ konstrukce, vyvinutý speciálně pro Fatah 2 ," informuje Tasnim z Íránu. „S pomocí tohoto motoru může Fatah 2 cestovat po složitých a nepředvídatelných atmosférických drahách! Motor na kapalné palivo dokáže upravit jeho tahovou sílu, což napomáhá optimalizaci dráhy letu a dosažení delšího doletu a lepší kontroly rychlosti letu“.
 
www-pronews
 
------------------------------------------------------------------------
 
Írán a Saúdská Arábie, poprvé po 45-ti letech, zahájily společné námořní cvičení!

Rijád vysílá Izraeli „signál“, aby neútočil

22.10.2024 | 09:42

Írán a Saúdská Arábie, poprvé po 45-ti letech, zahájily společné námořní cvičení!

Cvičení, nazvané „IMEX 2024“ má za cíl posílit „kolektivní bezpečnost v regionu, rozšířit mnohostrannou spolupráci a prokázat dobrou vůli a odhodlání chránit mír, přátelství a námořní bezpečnost,“ bylo sděleno televizi Press TV.

Během cvičení budou jeho účastníci testovat taktiky, které by zaručily bezpečnost mezinárodní komerční lodní dopravy, ochránily námořní trasy, rozšířily humanitární spolupráci a napomohly sdílení informací, nezbytných pro záchranné a humanitární operace, uvádí Press TV.

Toto cvičení souvisí s rostoucím napětím ve zdejším regionu, kde, v Gaze, zuří izraelská válka proti Hamasu a jemenští rebelové, Húthiové, podporovaní Íránem, útočí na lodě, plavící se v Rudém moři.

Rijád tak svou účastí na tomto cvičení vysílá Izraeli „signál“, aby přestal útočit!

Iránu jde, pravděpodobně, o to, aby od Saudů obdržel dvě ujištění: Tím prvým je, že saudské území a vzdušný prostor nebude využit k usnadnění izraelského útoku. Tím druhým pak, aby Rijád využil svého vlivu na Washington a přiměl ho zatlačit na Izrael započít mírové rozhovory, směřující k ukončení konfliktu v Gaze a Libanonu.

Saúdská Arábie zase na oplátku očekává, že se nestane cílem íránské odvety proti Izraeli. Rijádu je znepokojen tím, že pokud by Teherán utrpěl zničující úder od Izraele, pak by mohl, v odvetě, zareagovat úderem na saúdskoarabská ropná zařízení, a to ať již přímo nebo za pomoci některého ze svých regionálních spojenců!
 
www-pronews
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře