Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z PRONEWS (2.7.2024):

Dodávky holandských F-16 na Ukrajinu – brzy se střetnou s ruskými stíhačkami

Moskva bude čelit vážným problémům v ukrajinském vzdušném prostoru

02.07.2024 | 07:31

Nizozemská ministryně obrany Kajsa Ollongrenová podepsala exportní dokumenty pro dodávku 24 ks F-16, které půjdou přímo na Ukrajinu a bude je možno používat kdekoliv, včetně ruského území!

Brzy se utkají s ruskými stíhačkami.

Nizozemsko brzy dodá Ukrajině první z 24 stíhaček F-16, oznámila odcházející nizozemská vláda.

  • z-pronews-2-7-2024
Nezbytná povolení k dodání letounů Ukrajině byla již udělena, uvedla ministryně obrany Kaisa Holngrenová ve svém dopise parlamentu, a to ještě před odchodem vlády po měsících neúspěšných pokusů o sestavení vlády. 

Kolik letadel bude v první dodávce a kdy dorazí na Ukrajinu, odmítla z bezpečnostních důvodů upřesnit .

Nizozemsko bylo jednou z hybných sil rozhodnutí dodat Ukrajině F-16 k posílení její protivzdušné obrany.

Nizozemská vláda již dříve dodala F-16 do výcvikového zařízení v Rumunsku, kde se ukrajinští piloti a pozemní personál učí létat a udržovat letadla během bojových operací .

V dubnu Ollongrenová uvedla, že očekává, že stíhačky, přislíbené Dánskem, Nizozemskem a Spojenými, státy začnou být dodávány již během několika měsíců.

Očekává se, že skutečnost, že Nizozemsko umožňuje použití svých stíhaček k zasahování cílů na ruském území, povede k eskalaci napětí s Ruskou federací, která může vést ke krajně nepříjemné situaci pro všechny zúčastněné.

Západní stíhačky způsobí Rusku vážné problémy, a to bude přinuceno zapojit část svého letectva, aby se s nimi vypořádalo.
 
----------------------------------------------------
 
Již je na cestě! - Nejvyšší soud USA odmítl spiknutí demokratů proti D. Trumpovi ohledně  „útoku na Kapitol“

"Měl imunitu - nespáchal žádný zločin," píše se v rozhodnutíí, které připravuje cestu pro návrat D. Trumpa do Bílého domu

01.07.2024 | 22:36

Cesta pro návrat D. Trumpa do Bílého domu je nyní, po rozhodnutí Nejvyššího soudu USA, připravena. Ten zamítl všechna obvinění proti Trumpovi, včetně  „převratu“ během kapitolských událostí, které měly údajně zvrátit výsledky voleb. 

Šesti hlasy proti třem soud rozhodl, že „prezident má nárok na prezidentskou imunitu, pokud jde o jeho úřední konání“, čímž ukončil Trumpovo zuřivé stíhání, které proti němu vedla Demokratická strana a její administrativa.

Soud rozhodl, že D. Trump je plně chráněn před stíháním za své činy, které spáchal při výkonu své ústavní pravomoci, jež trvala do 20. ledna 2021.

Je to poprvé od založení USA v 18. století, kdy Nejvyšší soud prohlásil, že bývalí prezidenti jsou chráněni před obviněními ze spáchaných  trestných činů.

Soud analyzoval čtyři případy, popsané v návrhu k impeachmentu proti D. Trumpovi, a označil je jako „vykonstruované demokraty“:

Jednalo se o: 
- jeho diskuse s úředníky ministerstva spravedlnosti po volbách v roce 2020,
- údajný nátlak, který vyvíjel na tehdejšího viceprezidenta Mikea Pence, aby       neratifikoval vítězství Joea Bidena,
- údajnou roli, kterou sehrál při získávání falešných voličských hlasů
- jeho chování při útoku pobouřených občanů na Kapitol, 6. ledna 2021.

Trump toto rozhodnutí okamžitě uvítal jako „velké vítězství“ republiky.

Nejvyšší soud tak dnešním rozsudkem odmítl soudní rozhodnutí, které zrušilo práva prezidenta D. Trumpa a přijalo postoje demokratů proti němu!

D. Trump dnes vede ve všech volebních průzkumech v USA.
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře