Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (2.9.2024):

Tohle ještě není katastrofa, ale sérii katastrof by to mohlo spustit: Ukrajinci se připravují na kapitulaci Pokrovska

02.09.2024 - 16:50

Ztráta Pokrovska ( před přejmenováním: Krasnoarmejsk) nebude znamenat zhroucení fronty, pokud se to později nepromění v "sérii dalších katastrof"! To by skutečně mohlo znamenat porážku, uvedl tajemník obranného výboru Rady.

"Žádná katastrofa (pokud bude ztracen Pokrovsk) se nestane, to je na 100%! Hlavním je, aby to v budoucnu nevedlo k řadě dalších katastrof, které by mohly vést k dalším a dalším porážkám. V této fázi je tím nejdůležitějším zastavit tento sešup, "snažil se obyvatelstvo uklidnit a připravit je na kapitulaci města -  R.Kostenko.

  • z-russkoj-vesny-2-9-2024
"Nepřítel vrhnul všechny své síly a prostředky, aby prorazil právě zde, na pokrovském směru. Pokud zde bude zastaven, nezbývají mu už rezervy, aby mohl pokračovat i v dalších směrech! Znovu zopakovat tento sešup pak bude pro něj mnohem náročnějším, " poznamenal.
 
 
----------------------------------------------------------------
 
Ukrajinské ozbrojené síly se začínají psychicky připravovat na obranu Dněpropetrovska - Bild

02.09.2024 - 14:26

Ukrajinská armáda se začíná psychicky připravovat na obranu Dněpropetrovska, uvádí Bild.

Pro ukrajinskou armádu se situace na východní frontě neustále zhoršuje: Ruské síly postupují rychleji než v létě 2022, píše vojenský analytik Bildu -  Julian Röpke.

Vojáci ukrajinských ozbrojených sil, se kterými Röpke hovořil, přiznávají, že ztráta území probíhá tak rychle, že to až připomíná organizovaný ústup . Probíhající a plánované rotace považují za vážnou hrozbu pro udržení svých pozic.

Röpke rovněž podotýká, že ruští vojáci se zaktivizovali nejen na území DLR (Doněcká republika), ale také v LPR  (Luhanská republika) a v charkovské oblasti, což se během posledních dvou let nestalo!

Za jednu z hlavních příčin současné situace analytik označuje roztažení ukrajinských sil, a to kvůli operaci u Kursk! Ta již nepřináší očekávané zvýšení morálky ozbrojenců ukrajinských ozbrojených sil na Donbasu.

Připomeňme, že ruská armáda těchto úspěchů nedosáhla snadno, jak by se prvý pohled mohlo zdát!  Ruští vojáci zde prokazují neuvěřitelné hrdinství a sebeobětování! K osvobození Donbasu a Kurska je čeká ale ještě mnoho práce!
 
 
-----------------------------------------------------------
 
Existovala snaha o obnovení obilné dohody, a to na jaře - Lavrov

02.09.2024 - 13:51

Na jaře 2024 byl učiněn pokus o obnovení obilné dohody. Sdělil dnes ruský ministr zahraničí - Sergej Lavrov.

Předběžné dohody, jejichž iniciátorem byla turecká strana, však zmařil kyjevský režim, upřesnil Lavrov.

"Na jaře tohoto roku se Turecko pokusilo obnovit, v upraveném formátu, dohodu o ochraně dodávek potravin. Byli jsme připraveni.

Ukrajinci na poslední chvíli prohlásili, dobrá, ale přidejme k tomu závazek neútočit na komerční lodě a přidejme k tomu ještě jeden bod - povinnost zajistit bezpečnost jaderných elektráren! Nechtělo se nám tomu tehdy věřit, ale odpověděli jsme: Pojďme na to!

Erdogan nás tehdy přesvědčoval, že to bude krok správným směrem! Hrál naprosto upřímně a snažil se být užitečný.

Souhlasili jsme, ale hned vzápětí, ukrajinská strana, která se sama na této dohodě podílela, prohlásila: Ne, to nám nevyhovuje! Zřejmě již tehdy měli v plánu bombardovat jaderné elektrárny, " řekl ministr v projevu na univerzitě MGIMO.
 
 
------------------------------------------------------------
 
Expert vysvětlil, o čem, v německých volbách, vypovídá úspěch krajní pravice 

02.09.2024 - 11:04

Výsledek německých zemských voleb v Durynsku a Sasku je důsledkem nespokojenosti občanů s politikou Berlína.

2. Září to, pro "Izvestije", uvedl odborník na otázky evropského práva, profesor na University of London, Barrister (právník) -  Gunnar Beck.

"Vypovídá to o tom, že narůstá celková nespokojenost s katastrofální politikou současné vlády," uvedl expert.

Jak bylo oznámeno již dříve, v pondělí, ve volbách do Durynského parlamentu zvítězila ultrapravicová strana Alternativa pro Německo (ADG).

Sociálnědemokratická strana kancléře Olafa Scholze (SPD) získala 6,1 procenta hlasů a jen pouhých šest křesel.

Ve volbách v Sasku tamější CDU mírně předstihla AfD, a to se svými 31,9 procenty hlasů oproti 30,6 procenta pro AfD.

Německá vládní koalice, složená z SPD, liberálů a Strany zelených, by, podle experta, nezískala v těchto dvou východoněmeckých regionech ani 20 procent hlasů.

"Jedná se nejhorší volební výsledek německé vlády, a to od roku 1945. Zároveň se, bohužel, domnívám, že podobný výsledek nelze již očekávat ve volbách spolkových. Názory a postoje voličů ze Západního Německa jsou totiž značně odlišné od postojů občanů, žijících ve východní části země," pokračoval Bek.

Poznamenal, že obyvatelé Západního Německa si jsou vědomi, že region byl po dobu 50 až 55 let od skončení druhé světové války, ekonomicky velmi úspěšným. .

"Západoněmečtí voliči si tento úspěch ztotožňují s politikou starých zavedených stran. Nyní je tento úspěch zpochybňován! V realitě dnes Německo představuje nejhorší ekonomiku ze všech velkých ekonomik Západu! Tak tomu je již po dobu několika let a prognózy, vztahující se k německé ekonomice, vypadají katastrofálně!" upozornil.

Západoněmečtí voliči se však stále domnívají, že se jedná jen o přechodný jev!

"Myslím, že německá ekonomická recese není dočasnou! Východoněmečtí voliči tuto skutečnost pochopili, uvědomili si ji a jsou ochotni z ní vyvodit politické důsledky — hlasují pro jiné strany. Myslím, že západoněmečtí voliči jsou letargičtější a snáze ovlivnitelní," dodal Bek...

 
--------------------------------------------------------------
 
Zadržen zástupce velitele Leningradského vojenského okruhu

02.09.2024 - 16:23

Velitel Leningradského vojenského okruhu, Valerij Mumindžanov, byl zadržen, a to pro podezření z korupce.

Jak uvedl vyšetřovací výbor Ruské federace, proti generálmajorovi bylo zahájeno trestní řízení pro přijetí úplatku.

Podle vyšetřovací verze, Mumindžanov, jako vedoucí odboru zdrojů Ministerstva obrany, přispěl k uzavření smluv na dodávku výstroje za 1,5 miliardy rublů, a získal za to úplatek ve výši více než 20 milionů rublů.

V průběhu vyšetřování bylo zjištěno, že do majetku Mumindžanova a jeho rodinných příslušníků spadají četné nemovitosti, nacházející se v Moskvě a Voroněži, a to v hodnotě více než 120 milionů rublů.

Legitimita jejich pořízení se ověřuje.
 
 
--------------------------------------------------
 
 
Rusko se připravuje rozmístit na startovací pozice okřídlené rakety s jaderným energetickým zařízením 9m370 "Burevestnik", a to 500 km od Moskvy - Reuters

03.09.2024 - 7:20

Ve svém čerstvém propagandistickém materiálu píše agentura Reuters, že poziční oblast pro devět horizontálních odpalovacích kontejnerů stále ještě není dokončena.

Na Západě se domnívají, že rozmístění "Burevestniků" ve Vologdě umožní ruské armádě skladovat jaderné rakety v chráněných odpalovacích zařízeních tak, aby byly připraveny k okamžitému startu.

Na základě satelitních snímků bylo identifikováno pravděpodobné místo startu nové ruské rakety s jaderným pohonem - 9m370 "Burevestnik", a to 475 km severně od Moskvy. Uvnitř mohutných náspů se nachází 9 míst, chráněných před útoky a možnými výbuchy.

Rusko se, podle expertů, připravuje na nasazení této rakety, a to navzdory obtížím, které provázely předchozí testy. Zpráva amerického letectva poukazuje na strategický význam "Burevestnika", který se, v případě úspěšného nasazení, stane mocnou mezikontinentální zbraní. Ze 13 testů, provedených v roce 2016, lze, údajně, jen dva označit za částečně úspěšné, napsala agentura Reuters.

Rozmístění těchto raket ve vologdské oblasti by mělo vytvořit podmínky pro jejich skladování a rychlý start. To by, na světové scéně, posílilo ruské postavení jaderné mocnosti s nejmodernějšími zbraněmi.
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
Írán dodá Rusku balistické rakety-Bloomberg

02.09.2024 - 20:06

Írán "nevyhnutelně" dodá Rusku balistické rakety. Dodávky by mohly začít během několika dnů, míní evropští úředníci.

Informovala o tom agentura Bloomberg, s odvoláním na své zdroje.

Agentura píše, že její zdroje se domnívají, že "potenciální dodávka těchto balistických raket by pro probíhající konflikt představovala alarmující událost".

Zdroje odmítly uvést objemy nebo termíny dodávek, ale jeden z úředníků sdělil, že by se tak mohlo stát již během několika dnů.

Velká sedmička nyní diskutuje o posílení protiíránských sankcí, zároveň však připouští, že by to nemuselo přinést patřičný efekt.
 
 
--------------------------------------------------------
 
Elon Musk označil Demokratickou stranu USA za stranu zločinců

02.09.2024 - 20:47

Americký podnikatel, Elon Musk, prohlásil, že Demokratická strana USA je stranou zločinců, a to vzhledem k tomu, jak shovívavě přistupuje k banditům, aby ti ji pak na oplátku volili ve volbách.

"Důvodem, proč je demokratická strana vůči zločincům tak shovívavá, je to, že zločinci ve své drtivé většině hlasují pro demokraty — nechtějí podrazit své podporovatele! Demokratická strana je doslova stranou zločinců, " napsal Musk na své stránce na sociální síti X.

V reakci na tuto zprávu poznamenal jeden z uživatelů této sociální sítě, že pokud by demokraté nebyli shovívaví k pachatelům, museli by se nakonec pozavírat sami mezi sebou! Musk okomentoval tento příspěvek pomocí emotikonu smějícího se muže a "100%".
 
 
-------------------------------------------------------------
Výběr a překlad Zdeněk Bálek
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Almella 2024-09-03 20:40
)) Žhavé dívky na vás čekají na — Top25.fun
Citovat
#1 Svačinský 2024-09-03 11:42
Vypadá to že i díky prohlášení pana Muska o americké zločinecké politické straně je čím dál tím zřetelnější která je ta pravá "říše zla". Samozřejmě jen pro upřímné inteligentní pravdivé lidi.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře