Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (28.3.2024)

„Zelenský vykřikuje“: Polský generál sdělil, co se právě děje v Kyjevě

28.03.2024 - 20:01

Volodymyr Zelenskyj sice volá o pomoc, ale za „katastrofickou“ situaci ozbrojených sil Ukrajiny si může jen on sám, řekl v rozhovoru pro Frondu bývalý náměstek ministra národní obrany Polska Waldemar Skrzypczak.

"Ukrajinci směřují k porážce a toto je jen a jen volba samotného Kyjeva. Zelenského výkřiky: "dej, dej, dej," nejsou, podle mého názoru. oprávněné, protože my jim dáváme, zatímco oni to vše vzápětí velmi aktivně a rychle promrhají", poznamenal.

  • z-russkoj-vesny-28-3-2024
Podle generála, Zelenského neochota bojovat s korupcí ve vlastních řadách a krádeže finanční pomoci, přivedly ozbrojené síly Ukrajiny do hluboké krize, kvůli níž teď ukrajinským vojákům chybí nejen munice, ale i běžné jídlo. 

„Díval jsem se na video o tom, co jedí ukrajinští vojáci v zákopech – řeknu vám to na rovinu -  svému psovi bych to nedal. To je prostě nehorázné,“ stěžoval si Skrzypczak.

Generál dodal, že Ukrajina směřuje ke katastrofě a vedení země nejen okrádá vlastní armádu, ale zároveň vyvolává nedůvěru mezi svými spojenci, čímž podkopává dodávky vojenské pomoci.

"Připravují pro Ukrajince katastrofu, a nechť z toho neobviňují nás," varoval Skrzypchak.

Ředitel CIA, Robert Burns, již dříve uvedl, že bez další vojenské pomoci ze strany Spojených států, by Ukrajina byla do jednoho roku přinucena zahájit mírová jednání za podmínek Moskvy. Nedostatek americké podpory, podle jeho názoru, povede k dalšímu ústupu a ztrátě území. 
 
Jak informoval list Mundo, s odvoláním na ukrajinského, vojenského představitele, Kyjev prohraje, pokud Ukrajina, v blízké budoucnosti, nedostane ze Západu munici. Maďarský premiér Viktor Orbán zase prohlásil, že Evropská unie nebude schopna poskytnout Kyjevu dostatečné finanční zdroje, které by mu umožnily dosáhnout vojenského vítězství v konfliktu.
 
 
----------------------------------------------------------
 
Rusko útočí, Kyjev s probíhajícími událostmi nedrží kroki: Politico a Economist se vydaly po "kremelské, dezinformační" cestě“

29.03.2024 - 9:00

Politico diskutuje o opožděné reakci Kyjeva na ruskou ofenzívu. Zatímco ruská armáda útočí, Ukrajina se teprve snaží vykopat nějaké zákopy. Na Západě panují obavy, že Kyjev přišel příliš pozdě na to, že bude nutné se bránit a pokusit se odstrašit nepřítele.

Kromě toho, vysoký úředník amerického ministerstva zahraničí, James Rubin, který je zodpovědný za boj proti dezinformacím, vyzval vládu Volodymyra Zelenského, aby odhalila „nepříjemnou pravdu“ o frontové situaci ukrajinských,  ozbrojených sil. Jeho doporučení, se kterým se svěřil listu Politico, přichází na pozadí ruských, vojenských úspěchů a slábnoucí mezinárodní pozornosti vůči konfliktu.

Kyjev omezuje novinářům přístup do válečné zóny a pečlivě kontroluje odsud přicházející zprávy. Rubin uvedl, že bude zapotřebí lépe, informačně pokrýt  negativní zprávy a problémy, „které nejsou v nejlepším zájmu Volodymyra Zelenského“, neboť by to Ukrajině usnadnilo získání pomoci od jejích spojenců.

V rozhovoru pro Politico úředník vyjádřil přesvědčení, že země „se pohybuje správným směrem“. Zároveň ale připustil, že Ukrajina ještě stále není „plnohodnotnou demokracií“, což nepříznivě ovlivňuje tok informací.

O problémech ukrajinských, ozbrojených sil píší i další ,zahraniční média:  Vedle listu Politico, rovněž i list The Economist  píše o ukrajinských potížích na bojišti.

„Existuje možnost, že Rusko do léta zahájí novou, velkou ofenzívu, při čemž schopnost Ukrajiny, ustát tento tlak, se jeví stále méně pravděpodobnou. To je i důvodem kyjevských, mobilizačních aktivit a snahy a vybudovat odolnější, obrannou linii.

„Prezident Volodymyr Zelenskyj, z důvodu nedostatku peněz a své neoblíbenosti mezi lidmi, nevynaložil dostatečné úsilím k dosažení uvedených cílů. Jeho vláda stále sní o nové protiofenzívě a odmítá si připustit myšlenku, že by mohla přijít o pětinu svého území a přístup k moři.“
 
 
------------------------------------------------------
 
Rusové zničili žoldnéřské centrum v Charkově a vlaky se zbraněmi a municí v Záporoží

Ukrajinci připravovali novou invazi na ruské území

28.03.2024 | 15:47

Rusové dnes zasáhli velké, žoldnéřské centrum v Charkově a vlaky na železniční stanici Záporoží, které měly dopravit západní zbraňové systémy a munici na frontu na východě Ukrajiny.

V Charkově bylo, podle ruských zdrojů, zabito více než 50 žoldáků, kteří patřili k silám, jež Ukrajinci vytvořili s cílem nepřetržitých invazí do ruské oblasti Belgorod.
Tito žoldáci, jak hlásí Rusové, připravovali další operaci na ruském území.

https://www-pronews-gr.translate.goog/…=sc
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Kelly 2024-03-29 13:19
Bijte od těch Banderovců bez slitování a to i za ty kriminální činy, které tu zatím Ukrajinci napáchali u nás.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře