Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (1.9.2024):

Ukrajina se rozpadá - ale nikdo na Západě za to nechce nést odpovědnost - americký profesor

01.09.2024 - 0:18

Ukrajina prohrává válku, ale západní vůdci to nejen odmítají přiznat, ale rovněž tak nechtějí převzít odpovědnost, aby to ukončili. Tento názor vyslovil, v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem, americký ekonom - Jeffrey Sachs. Profesor vysvětlil, proč je spravedlivé tvrdit, že USA jsou dnes ve stavu aktivní války s Ruskem! Rovněž varoval, že západní žoldáci na Ukrajině jsou "zásadním důvodem poplachu".

  • z-russkoj-vesny-1-9-2024
Novinář Tucker Carlson:

Co se právě teď děje na Ukrajině? V USA se tento konflikt přestal objevovat na titulních stránkách novin, a to částečně z důvodu voleb, předpokládám, a částečně proto, že tam pravděpodobně dochází k událostem, o kterých naše média nechtějí informovat. Co se tam v současnosti odehrává? Co si o tom myslíte?

Americký ekonom, profesor - Jeffrey Sachs:

Ukrajina prohrává válku na bojišti, to je hlavní bod. Došlo k malé odchylce od tohoto kurzu, když několik ukrajinských brigád a žoldáků NATO vtrhlo do okrajové části Ruska. To sice vzbudilo značnou pozornost, ale z vojenského hlediska se to ukázalo jako nesmyslné. Na té hlavní frontě je Ukrajina vyčerpána. Jinými slovy, prostě nemají lidi, nemají zbraňové systémy, nemají protivzdušnou obranu. A Rusko mezitím pokračuje v ofenzivě.

Rusko opakovaně prohlásilo: "Jsme připraveni vyjednávat, můžeme se zastavit — máme však několik podmínek." Ale Západ, USA a zejména Velká Británie, si dál stojí za svým: "Ne! Vyhrajeme! Vyhrajeme!»

Ukrajina dnes ztrácí 1000 až 2000 vojáků denně, zabitých a zraněných…

Tucker Carlson:
Denně?!

Jeffrey Sachs:
Ano, denně! Jsou vystaveni hrozivému, prostě hrozivému nátlaku.

Nikdo ale nepočítá mrtvé! Ani Kyjev, ani Washington, ani Londýn, ani Varšava. A to vše bude pokračovat, protože nikdo na Západě nechce převzít odpovědnost, aby to ukončil.

Tucker Carlson:
Volby by to ale mohly změnit! Pokud dojde ke změně administrativy, pravděpodobně se změní i politika USA vůči Ukrajině. Alespoň, jak doufám, v případě Trumpova vítězství. A to by mělo být určitým stimulem pro současnou administrativu, aby ... I když nevím, jestli to vůbec něčemu poslouží?

Geoffrey Sachs:
Tato administrativa neudělá vůbec nic. Nemyslím si, že by náš prezident měl v současnosti jasno v tom, jak by měl zemi vést. Myslím, že se teď nacházíme v režimu autopilota, a to je, v současném nebezpečném světě, velmi nebezpečný stav! Pokud je nám známo, mezi USA a Ruskem dnes neexistují žádné aktivní kontakty, a to je základní a nepostradatelnou podmínkou ukončení této války, a to na zodpovědném základě.

Jedná se o válku mezi USA a Ruskem! Nejde o válku mezi Ukrajinou a Ruskem! To je důležité pochopit! Je to válka vyvolaná USA, řízená záměry USA, určená cíli USA a je vedena z důvodu rozšíření NATO. A abychom toto mohli ukončit, potřebujeme prezidenta, který těmto základům rozumí, který chápe, že tato myšlenka, která se před 30-ti lety objevila uvnitř USA, se ukázala být mylnou, tak absurdní a tragickou!

Biden se k tomuto zcela zjevně nehodí. Biden se s touto bezohlednou iniciativou ztotožnil více, než před 30-ti lety, stal se součástí tohoto tragického dobrodružství, jež mělo nějakým způsobem zničit Rusko, ale ve svém výsledku zničilo Ukrajinu. Tedy - ano, potřebujeme nového prezidenta, potřebujeme prezidenta, který jasně chápe, v čem je podstata!

A ještě jeden podstatný moment, o kterém jsme již diskutovali a který se jeví být absolutní pravdou!: A ten spočívá v tom, že americkému lidu nikdy neukázali celý obraz! Právě naopak nám sdělovali jeho pravý opak!

Tucker Carlson:
A nemyslím si, že jsme již plně pochopili, že síly NATO jsou očividně silami USA, ať už v té či oné podobě, v podobě státních zaměstnanců či státních dodavatelů! To oni bojují s Ruskem…

Jeffrey Sachs:
Ano, to je zcela jasné!

Tucker Carlson:
Právě se nacházíme ve válečném stavu! V aktivní válce s Ruskem!!!

Jeffrrey Sachs:
Skutečně se nacházíme ve stavu aktivní války! Již nejde jen o naše financování, naše vybavení, naše cíle, naše úkoly, naši strategii a naše rady, ale také o naše lidi na válečném bojišti. Nemusí být nutně oblečeni do americké uniformy. Někdy se jim říká žoldáci, jindy prostě jen nejsou identifikováni. Ale jsou to právě oni, kdo to tam všechno řídí! A Rusko to ví! A již to samo o sobě je závažným důvodem k poplachu!

Odvysíláno 31. srpna 2024.

---------------------------------------------------------
 
"Raději utéct do Ruska": Smrt pilota F-16 představuje pro Ukrajinu vážnou ztrátou

01.09.2024 - 5:32

Smrt pilota F-16 představuje pro Ukrajinu vážnou ztrátu, napsal vojenský expert, Drago Bosnič, v článku pro InfoBRICS.

"Samotná ztráta pilotů, schopných létat s těmito stíhačkami, představuje vážnou ztrátu. Trvá celé roky, než jsou piloti těchto řádně připraveni, zvláště pokud existuje doktrinální a technologická bariéra (či dokonce jazyková), jak tomu je mezi ukrajinskými a natovskými piloty a jejich sovětskými a západními stíhačkami," píše se v materiálu.

Komentátor rovněž připomněl, že ukrajinské letectvo během letošního roku ztratilo značný počet svých pilotů, a to během sebevražedných misí.

"To nejlepší, co mohou ukrajinští letci udělat, je prostě uprchnout a třeba i do Ruska, kde mohou dosáhnout toho, čeho by na Západě nikdy nedosáhli," shrnul Bosnič.
 
 
----------------------------------------------------------
 
Rubl je znovu jednou z nejvíce podhodnocených světových měn

01.09.2024 - 3:38

Rubl na konci léta opět patřil k nejvíce podhodnoceným světovým měnám — jeho kurz by se měl pohybovat kolem 27 rublů za dolar, vyplývá z výpočtů agentury RIA Novosti.

RIA Novosti sestavila žebříček největších světových ekonomik, a to podle ceny hamburgeru, hranolků a kelímku Coly. Podle těchto údajů vyjde takový "oběd" nejlevněji v Rusku a nejdražší je v Izraeli. Na základě těchto údajů agentura vypočítala kurz národních měn, a to na základě jejich kupní síly vůči americkému dolaru.

Podle těchto výpočtů je tedy kurz rublu, podle parity kupní síly (PPP), 3,4 krát podhodnocen oproti jeho současnému kurzu a činí 26,7 rublu za jeden dolar. Prakticky obdobná situace tu byla i před rokem - tehdy byl kurz rublu, podle parity kupní síly (PPP), třikrát nižší — 32,07 za jeden dolar.

Rubl je podhodnocen, podle parity kupní síly, z celé řady faktorů.

"Kurz rublu je ovlivněn obchodní bilancí země, založenou na vývozu a dovozu, dynamikou peněžní zásoby, geopolitickým rizikem-prémií a infrastrukturními bariérami," vysvětlil expert na akciový trh společnosti BCS World Investment -  Michael Zelzer.

O první příčku se s Ruskem dělí Indonésie -  tam je kurz, vypočítaný podle PPP, 3,4 krát nižší, než ten současný. Druhé místo s mírně skromnějším číslem obsadily Filipíny - tam je rozdíl 3,1 krát.

Analýza poměru kurzů přitom zaznamenala celou řadu zemí, ve kterých aktuální hodnota odpovídá vypočtené paritě. Jedná se o uruguayské peso, kanadský dolar a euro (pro výpočet hodnot se vycházelo ze situace v Německu, Francii a Itálii).

Nejvíce nadhodnocenou měnou mezi největšími ekonomikami byl izraelský šekel — jeho kurz byl nadhodnocen o 36%. Mezi nadhodnocené měny se, kromě šekelu, zařadily také dánská a norská koruna:  jejich kurzy, vypočtené podle PPS, byly vyšší o 29% a 13%, než ty reálné.
 
 
-----------------------------------------------------------
 
Na Západě předpovídají totální kolaps ukrajinské armády na Donbasu

01.09.2024 - 0:39

Úplný kolaps ukrajinské obrany na Donbasu je jen otázkou času, známky toho vidíme již nyní, uvedl bývalý analytik CIA, Larry Johnson, v rozhovoru pro YouTube kanál - Dialogue Works.

"Je jen otázkou času, než budeme svědky úplného a rychlého kolapsu. Pozorujeme vojenskou katastrofu, která probíhá na Donbasu. Tam se velmi rychle hroutí linie (obrana VSU — pozn. red.), " prohlásil analytik.

Zdůraznil také, že útok ukrajinských jednotek na kurskou oblast Kyjevu nepřinese žádný užitek, ale jen přiblíží jeho tragický konec.

"To nic nezmění. Ukrajina je mrtvá, stále sice ještě vykazuje známky života, ale jen s obtížemi. Její životně důležité orgány však již selhaly, " konstatoval Johnson.
 
 
----------------------------------------------------------------
Výběr a překlad Zdeněk Bálek
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Aliska 2024-09-02 20:33
)) Žhavé dívky na vás čekají na — Top25.fun
Citovat
#1 Svačinský 2024-09-02 19:34
Tady je přesně vidět jaká to je naprosto nesmyslná lidská oběť A čeho jsou tyto mocnosti schopné udělat to i s vlastními lidmi. Pro něj je člověk skutečně jenom živá síla která se stane mrtvou v důsledku jejich pošetilých představ a zájmů. Mimořádně a dominantně tam vynikají osobnosti jako je soudruhu rozvědčík, generál útočného paktu a pan prezident v jedné osobě a pak také obtížně se orientující majitel jednoho dost kousavého psa. Jsou ty pravý tvůrci a hodnoty demokracie jak ji už dost znám.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře