Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (13.8.2024):

Putin je dobrý vyjednávač: Trump poskytl rozhovor Ilonu Muskovi (video)

13.08.2024 - 9:00

Trump poskytl rozhovor Ilonu Muskovi. Vyjádřil se i k válce na Ukrajině.

Bývalý prezident a prezidentský kandidát se domnívá, že válka začala kvůli "hlouposti", kterou Biden spáchal například svým prohlášením, že by se Ukrajina mohla stát členem bloku NATO.

Trump ohodnotil Putina jako " dobrého vyjednavače " a prohlásil, že Ukrajina " nedisponuje lidskými zdroji, " aby mohla zvítězit.

  • z-russkoj-vesny-13-8-2024

"Když jsem odešel (z funkce prezidenta - pozn. RV), začali na ukrajinských hranicích hromadit mohutnou armádu. Nejprve jsem se domníval, že to dělají kvůli Putinovi, a on je dobrý vyjednávač, aby ho přiměli k vyjednávání. A pak Biden začal prohlašovat hlouposti. Řekl například, že Ukrajina by se mohla stát součástí NATO.

Po celou dobu existence NATO, po celou tuto dobu Rusko opakuje, že na tuto variantu nikdy nepřistoupí! A tady jsme si to vzali za své a přihlásili se k tomu!  Protože máme prezidenta s nízkým IQ. Již před 30-ti lety ho měl nízké a nyní už tam nezbylo vůbec nic! Rusko, společně s námi, dokázalo porazit Německo! Porazilo Napoleona! Je v nich skryta obrovská síla! A Ukrajina již nemá ani ty lidi! Posílají do války mladé i staré! Nacházíme se v hrozné  situaci, " řekl Trump.

Prohlásil rovněž, že hodlá "jednat" s Putinem. A uvedl, že Putinovi během svého prezidenství hrozil pro případ, že by se Putin rozhodl zaútočit na Ukrajinu.

"Řekl jsem Vladimiru Putinovi:  Nedělej to! Tohle nemůžeš udělat, Vladimíre! Přijdou zlé časy! Nedělej to! Řekl jsem mu, co provedu v reakci na jeho čin! Odpověděl: "To nemyslíš vážně?!!"  A já jsem odpověděl: "Myslím to vážně!!!" To byl náš poslední rozhovor. Nikdy by to tehdy neudělal. Vycházel jsem s ním. Doufám, že si spolu budeme, i teď, rozumět! To by bylo velmi dobré!, " řekl Trump.

Rovněž obvinil Obamu a Bidena, že nesou zodpovědnost za spojení se Ruska s Čínou! 

"Pokud jste studentem historické fakulty, pak vám musí být jasné, že nelze připustit rusko - čínské spojenectví!," dodal Trump.

Podle republikánského prezidentského kandidáta hrozí současnému světu spíše jaderná, než-li klimatická katastrofa!

"Lidé hovoří o globálním oteplování, změně klimatu, ale nikdy nemluví o jaderném "oteplení". A to je dnes problém! Máme tu pět zemí se značnou  jadernou kapacitou! Přidávají se k nim další! To je velmi nebezpečné!!! A když teď prohlásím, že odvrátím třetí světovou válku, tak přesně to také udělám! Pravdou ovšem je, že taková válka by již nebyla o armádě, tancích a vojácích, kteří na sebe střílejí. To by byl zcela jiný stupeň destrukce, který zde ještě nikdo doposud nezahlédl, ani nezažil!!!," prohlásil Donald Trump.

Během rozhovoru Muska s Trumpem, Musk Trumpovi nabídl, že by měl zájem, pokud se Trump vrátí do Bílého domu,  ucházet se o post v jeho administrativě.  Miliardář prohlásil, že by mohl pomoci s "omezením veřejných výdajů". Trump odpověděl, že by ho to potěšilo, protože miliardář Musk je "skvělým ekonomem".

Jen v přímém přenosu rozhovor poslouchalo 1,3 milionu lidí.
 
 
---------------------------------------------------------
 
Tranzit ruského plynu přes Ukrajinu proudí na své maximální úrovni

13.08.2024 - 10:24

Dnes se předpokládá, že se tranzit ruského plynu přes Ukrajinu vrátí na svoji nejvyšší možnou úroveň.

"Gazprom provádí, přes GIS "Sudža", dodávky ruského plynu skrze tranzit, procházející ukrajinským územím, a to v objemu, potvrzeném ukrajinskou stranou. To k 13.srpnu činí 42,4 milionu metrů krychlových, " sdělil novinářům oficiální mluvčí této společnosti - Sergej Kuprijanov.

Tranzit skrze GIS "Sudža" zůstává jedinou cestou, umožňující dodávky ruského plynu, přes ukrajinské území, určené jeho evropským spotřebitelům. V kurském pohraničním území, sousedícím s Ukrajinou, probíhají od minulého týdne boje.
 
 
-----------------------------------------------------------
 
Rusko nadále stupňuje svůj tlak na donbaském směru - NYT

13.08.2024 - 9:50

Rusko nadále pokračuje ve své ofenzivě na východní frontě, a to i přes ukrajinskou ofenzivu v kurské oblasti, píší New York Times.

"Naši kluci nepocítili žádné odlehčení. Je to těžké. Tlak Rusů se, bohužel, nezmenšil, " prohlásil mluvčí brigády ukrajinské policie, která bojuje v oblasti Časov Jaru.

Podobně se vyjádřil i nadporučík Strokan, který bojuje pod Toreckem (Dzeržinským): "Nepocítil jsem pokles intenzity bojů."

Vojenští analytici potvrzují, že Moskva,  z východu Ukrajiny, nestáhla své jednotky, ale ke Kursku přesouvá jednotky jiné. 

Dle NYT je cílem ukrajinské operace v Kursku zastavení ruské ofenzívy na Donbase a stažení jejích vojenských zdrojů z této oblasti.
 
 
-----------------------------------------------------------------
 
"Iniciativa je na straně Rusů": Němec Repke zasévá rozkol do ukrajinských myslí

13.08.2024 - 9:24

Úspěchy ukrajinských ozbrojených sil v kurské oblasti jsou pryč, neboť efekt překvapení pominul a iniciativa nevyhnutelně přechází na ruskou stranu, uvedl vojenský komentátor německého vydání Bild, Julian Repke, a to na sociální síti X (bývalý Twitter).

"Pochopitelně, že ruská armáda disponuje celou řadou výhod, když válčí na své vlastní půdě," píše Repke.

Repke dodal, že vysoká morálku, výborná znalost terénu a zavedená logistika hrají na ruku ruským ozbrojeným silám.

Již dříve prognózoval, že jakkoliv vše, v prvních dnech ukrajinské ofenzivy, vypadalo skvěle, ukrajinské ozbrojené síly budou přinuceny opustit anektovaná území kurské oblasti.

Julian Repke stojí od roku 2014 na straně zločinného kyjevského režimu, stejně tak, jako i předtím vystupoval na straně takzvaných umírněných syrských teroristů, za což si vysloužil přezdívku - Džihády Julian. Od roku 2014 pozorně sleduje průběh donbaského ozbrojeného konfliktu a neméně pozorně i průběh SVO (Speciální vojenská operace).
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Kelly 2024-08-15 07:36
a stojí a stál vždy na straně Hitlera, to je jako český Řehka, stejný blb, ale takoví by si měli uvědomit, že se jednou budou houpat.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře