Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (18.8. - 19.8.2024):

Toto je kolaps fronty! „Odvážní“ osvobodili několik osad, přiblížili se k Selidovu a přeřízli dálnici E50 (MAP)

18.08.2024 - 22:21

Ve směru Pokrovsk skupina vojsk „Střed“, pod velením generála Mordvičeva, prolomila frontu a během dne osvobodila pět osad. To rovněž potvrzují místní zdroje, které doplňují, že naši bojovníci pronikli do oblasti dálnice E50.

"Pokrovsky okres: Dálnice E50... smutné zprávy... čeká se na potvrzení.

Podle informací přímo z terénu Rusové obsadili Meževoje a Zavetnoje.“

Militanti ukrajinských ozbrojených sil píší, že ztratili 4 osady najednou:

  • z-russkoj-vesny-18-8-19-8-2024
„Situace na našem, Pokrovském směru, se každou hodinou zhoršuje. Rusové převzali kontrolu nad Novoželanoje a Zvětnoje! Počet nepřátelských pěšáků je prostě závratný, takovou sestavu bojovníků nemáme, špatnou zprávou je i to, že pod ruskou kontrolu se dostaly vesnice Meževoje a Nužnoje!

Rovněž se zhoršila situace okolo Kamyševky a vesnice Ptičje. Logistické cesty do Karlovky jsou pod neustálou palbou ruského dělostřelectva, ta je korigována prostřednictvím dronů,“ informují Ukrajinci.

Dnešního dne, dříve, jsme rovněž informovali, že bojovníci uskupení "Střed" vztyčili vlajku nad vesnicí Zavjetnoje ve směru Pokrovsk v Doněcké republice. 
 
 
------------------------------------------------------
 
Těžké boje v Olchovce: Nepřítel útočí, snažíce se obejít Koreněvo (video, mapa)

18.08.2024 - 21:42

Již asi týden probíhají těžké boje o Olchovku. Protivník, za pomoci obrněných vozidel, nepřetržitě útočí, snažíce se vytlačit odsud naše jednotky!

Naši mariňáci svádějí těžké pouliční boje, pokračují v odrážení nepřátelských útoků, důstojným způsobem odporují okupantům a likvidují ukrajinské jednotky a jejich bojovou techniku.

Nepřítel aktivně používá drony, a to ve snaze kompenzovat tak zaostávání své pěchoty  nad bojovým dovednostmi našich mariňáků.
 
 
------------------------------------------------------------
 
Kyjev do kurské oblasti vyslal svá nejnovější obrněná vozidla, která mu poskytlo NATO

18.08.2024 - 19:54

"Kyjev během svého teroristického útoku na kurskou oblast použil obrněná vozidla, která mu, krátce před samotnou invazí, dodaly země NATO!", zjistily RIA Novosti z dokumentů, které získala ruská armáda.

Obrněný automobil - Roshel Senator (model Ford F-559 Senator APC), který používala ukrajinská 82. samostatná letecká útočná brigáda během útoku na Kursk, byl na Ukrajinu dodán dodán krátce před samotnou invazí.

Vyplývá to z dokumentů ukrajinských ozbrojených sil, které našli ruští mariňáci 810. brigády v jednom z těchto obrněných vozidel, zničených na kurském bojišti. Tato vozidla zde používala ukrajinská 82. výsadková útočná brigády, která zde byla nedávno rozprášena ruskými jednotkami. 

Obrněný automobil, Roshel Senator, byl tedy, podle registračního kupónu vozidla, zaregistrován 26. července 2024.

V „technickém průkazu vozidla ukrajinských ozbrojených sil“ je uvedeno, že tento obrněný vůz prošel technickou kontrolou poprvé 27. července 2024, tedy deset dní před začátkem invazí ukrajinských ozbrojenců do kurské oblasti.

Obrněné vozidlo, podle nákladního listu, odjelo na misi 7. srpna 2024 v 17:30, přičemž doklad, vydaný ukrajinským velením, je platný do 16. srpna 2024.

Z dokumentů, zachycených ruskou námořní pěchotou, vyplývá, že Roshel Senator byl nejen dodán na Ukrajinu v roce 2024, ale ve stejném roce i vyroben.

Tento týden byla v kurské oblasti, vojáky 810. brigády námořní pěchoty ruských ozbrojených sil, zcela zničena motorizovaná kolona, patřící 82. samostatné letecké útočné brigádě ukrajinských ozbrojených sil, která byla vyzbrojená obrněnými vozidly členských zemí NATO. V konvoji, kromě kanadských obrněných vozů Roshel Senator, se nacházela americká obrněná vozidla HMMWV, těžká obrněná vozidla Cougar a obrněné transportéry Stryker....

 
---------------------------------------------------
 
Musk prohlásil, že Kadyrovovi nedaroval vozidlo Tesla Cybertruck  (Foto, Video)

19.08.2024 - 8:00

Americký miliardář, Elon Musk, popřel, že by čečenskému vůdci, Ramzanu Kadyrovovi, daroval vůz Tesla Cybertruck.

"Jste vážně tak mentálně zaostalý, že si můžete myslet, že bych ruskému generálovi mohl darovat Cybertruck?'!! To je neuvěřitelné, " napsal v komentáři na sociální síti X.

Musk tak reagoval na tvrzení politického publicisty a spisovatele, Setha Abramsona,, který uvěřil Kadyrovovu vyprávění a rozhořčil se nad tím, že Musk obdarovává "nepřátele USA".

Připomeňme, že čečenský vůdce se před časem nechal vidět, jak v Grozném řídí  řídí vůz Tesla Cybertruck, který má na střeše přimontovaný kulomet. Kadyrov tvrdil, že toto vozidlo dostal jako dar od Elona Muska.

"Dostali jsme od váženého Elona Muska Kybertrak "Tesla". S potěšením jsem si otestoval novou techniku a mohu potvrdit, že ne na darmo je přezdívány "Kyberzvířetem", prohlásil čečenský vůdce. Dále tvrdil, že Kybertrak "bude brzy odeslán do zóny SVO" a vyjádřil "upřímnou vděčnost" Ilonu Muskovi, kterého přislíbil uvítat v Grozném, a to jako "jako drahého hosta".
 
 
----------------------------------------------------------
 
Ukrajina přišla o polovinu svých výrobních kapacit elektrické energie

18.08.2024 - 23:51

Ukrajina přišla o devět gigawattů svých výrobních energetických kapacit, což představuje polovinu objemu, potřebného pro zimu.

Informoval o tom list Financial Times s odvoláním na prohlášení eurokomisaře pro energetiku Kadri Simsona.

Aby se předešlo humanitární katastrofě, západní státy, dle jeho názoru, musí pomoci Kyjevu s opravami poškozených objektů, dodat mu malé decentralizované generátory, na střechách nemocnic a škol nainstalovat fotovoltaické systémy  a postupně, na Ukrajinu, zvyšovat vývoz elektřiny .
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Mysčr Holystr 2024-08-19 23:25
Mám takový pocit že už s tou elektřinou dávno pomáhají. Proto asi ty opičky s tím zdražováním a pak zlevňování elektřiny takže ti Češi co si to pořídili za draho nejspíš teď budou spolufinancovat vývoz.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře