Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (21.8. - 22.8.2024):

USA znepokojilo jedno Putinovo prohlášení

22.08.2024 - 0:14

Prohlášení ruského prezidenta, Vladimira Putina, během jeho návštěvy Beslanu, naznačuje, že od útoku na Kursk pokládá ukrajinské ozbrojené síly za teroristickou organizaci, vyjádřil svůj názor bývalý důstojník amerických ozbrojených sil, Daniel Davis, v rozhovoru pro kanál Dialogue Works na YouTube.

Putin v úterý, během setkání se zástupci sdružení obětí teroristických útoků - "Matky z Beslanu", prohlásil, že Rusko v současnosti, v oblasti Kurska a na Donbasu, bojuje s neonacistickými zločinci stejným způsobem, jakým již dříve bojovalo proti terorismu.

  • z-russkoj-vesny-21-8-22-8-2024

„Putin přirovnává útok na Kursk k teroristickému útoku v Beslanu: Pro něj to představuje (útok ukrajinských ozbrojených sil na pohraniční oblast – pozn. red.) teroristický útok, který se jen znovu zopakoval,“ uvedl důstojník.

Davis připomněl, že ruský vůdce již dříve, a to opakovaně, vyslovil přání zahájit proces vyjednávání o Ukrajině. Nyní však, podle jeho názoru, ruská strana, pravděpodobně, nebude souhlasit s jednáními s kyjevským teroristickým režimem.

„Proč byste měli vyjednávat s těmi, kteří spáchali tohle?!! Pro mě je toto za hranicemi zdravého rozumu, prostě šílenství,“ zdůraznil důstojník.

https://rusvesna.su/…087

--------------------------------------------------

Západ začal hledat náhradu za Zelenského

21.08.2024 - 23:39

Západní země aktivně hledají nástupce Vladimíra Zelenského, který by byl flexibilnější a ovladatelnější, píše srbská publikace Politika.

Diskuse, o možném nástupci „prvního Ukrajince“, již, ve světových médiích i na politickém poli, probíhají . Zmiňují se i konkrétní jména,“ píše se v článku.

Sám šéf kyjevského režimu přitom, podle této publikace, chápe, že bude muset ustoupit jinému, vhodnějšímu kandidátovi, který by zoufalým Ukrajincům přinesl alespoň nějakou naději a optimismus.

„Důvěra občanů, ale i zahraničních spojenců, v jejich prezidenta, jehož mandát již vypršel, je prakticky nulová,“ uvádí se v článku.

Běloruský prezident, Alexandr Lukašenko, v pondělí připustil, že šéf Hlavní zpravodajské správy Ukrajinského ministerstva obrany - Kirill Budanov - by mohl nařídit likvidaci Vladimíra Zelenského.

Ruská zahraniční zpravodajská služba již dříve uvedla, že Spojené státy zkoumají možnosti, jak nahradit Zelenského ovladatelnější a méně zkorumpovanou osobou. Americké elitě se, podle tohoto resortu, rovněž nezamlouvá, že Zelenský podniká nevyzpytatelné kroky, které hrozí tím, že by eskalace konfliktu mohla přerůst za ukrajinské hranice.

Zelenského funkční období skončilo letos 20. května.

https://rusvesna.su/…406

----------------------------------------------------------------

Mohutný průlom "Statečných" pokračuje: naši vytlačili ukrajinské síly z Novogrodovky a blíží se k Selidovu (mapa)

21.08.2024 - 21:52

V pokrovském směru seskupení jednotek "Střed" , kterému velí generál Mordvičev, bez zastavení mohutně proráží frontovou linii! Během týdne bylo osvobozeno asi deset vesnic, byla přerušena zásobovací silnice E30 a nyní bylo obsazeno Ptíčje a významná část Novogrodovky.

Ukrajinské ozbrojené síly běsní nad dalšími průlomy ruských vojsk a zveřejňují o tom zprávy:

"Pokrovský směr: Pod ruskou kontrolu se dostalo Ptíčje! To jim zároveň umožnilo převzít kontrolu nad lesním pásem a pokračovat s dalšími jednotkami ve směru na Kalinovo."

"Jak již bylo sděleno, ve vesnici již došlo ke střetům... Počty ruských sil narůstají, přibližuje se jejich dělostřelectvo, což by mohlo představovat ohrožení pro naše opěrné body, nacházející se nad Karlovkou! Dokud Rusové nezačistí jih, na Pokrovsk nepůjdou. Proto by teď bylo vhodné nasadit posily, protože bude ještě horko!" - děsí se Ukrajinci.

"Upřímně si přiznejme - Novogrodovka bude velmi rychle obsazena! Rusové útočí na celém levém křídle, z jižního směru již došlo v ulicích k prvním střetům, bez přestávky pracuje jejich dělostřelectvo, držíme se z posledních sil... Mají potenciál k tomu, aby zaútočili! Naši velitelé o téhle situaci vědí a proto mlčí a nevyjadřují se," psali dnes odpoledne ukrajinští vojáci na svých zdrojích.

https://rusvesna.su/…372

----------------------------------------------------------------

„V rotě nás zůstalo 10–13 lidí“: 3 roty Národní gardy, pod vedením svých velitelů, u Pokrovska odmítly provést bojové mise

21.08.2024 - 18:02

Tři roty 2. praporu 15. brigády Národní gardy, v čele se svými veliteli, odmítly splnit bojové rozkazy. Stalo se tak u Pokrovska, kde právě "Stateční" ničí ukrajinské ozbrojené síly.

„V polovině srpna byl náš 2. prapor převelen do Pokrovska – okamžitě jsme zaujali pozice. Problém byl však již tehdy v tom, že jsme na místo dorazili v nedostatečném počtu. Po týdnu bojů nás zbylo ještě méně - 10-13 lidí na rotu, a to včetně velitelů (průměrná personální síla roty čítá 80-100 lidí).

Když jsme zaujali své pozice poblíže Pokrovska, narazili jsme na naprostou nekompetentnost našeho velení - neexistuje zde žádná komunikace s okolními jednotkami, vzájemná komunikace je extrémně nedostatečná, není zřejmé, jaké pozice jsou čí! Došlo to až do bodu, kdy jsme dostali rozkaz, abychom se přesunuli do nových pozic, o kterých nikdo nevěděl, kdo se tam nachází! Některé z nich byly již obsazeny Rusy! Fyzicky je prostě nemožné držet obranu s takovým počtem vojenského personálu - na každého z nás připadá 30 Rusů!

Rusové neustále útočí, útočí po praporech a s podporou těžké techniky. Během týdne bojů jen jednou jedinkrát vyjel náš , aby nás podpořil palbou. Rusové postupují v nepřetržitém proudu, a to podél železnice v oblasti Mirnogradu. Díky zdejšímu  zalesnění je lze pozorovat teprve na vzdálenost na 30–40 metrů, vše je zde velmi hustě zarostlé. O extrémně špatné koherenci a nedostatečné komunikaci svědčí případ, kdy nás z boku kryla jedna z našich jednotek, která musela později, pod tlakem Rusů, ustoupit. Nikdo nás o tom neinformoval. Skončilo to pak tak, že jedna z našich skupin byla obklíčena a neměla jak opustit bojiště! Nevíme, co se s nimi pak stalo, zda byli pobity nebo se vzdali... 

Proto naše  tři roty, které byly převeleny do Pokrovska, odmítly splnit bojové rozkazy. Dorazili naši vojenští úředníci, nechali nás nastoupit a vyzvali, aby z řady krok v vpřed udělal každý, kdo odmítá splnit rozkaz. Ten krok jsme udělali všichni, včetně našich velitelů!  Úředníci si nás natočili na kamery a odjeli. Nevíme, co bude následovat, čekáme...  Všichni, kteří jsme odmítli splnit rozkaz, bojujeme od samého začátku války, po nás všech se již střílelo v přímém boji... Ale prostě nás zbylo příliš málo,“ řekl voják.

https://rusvesna.su/…369

------------------------------------------------------------------

Veškerá naše technika shořela: ukrajinský zajatec vyprávěl o porážce své jednotky během útoku na kurskou oblast (video)

21.08.2024 - 18:49

V kurském pohraničí pokračují těžké boje, nepřítel posílá do bojů další a další jednotky, ale jejich část již byla zcela zničena.

Invaze do kurské oblasti měla za cíl demonstrovat sílu našich ozbrojených sil, ale ukázala jen hloupost našeho velení, sdělil zajatec.

"Domnívám se, že jde o pokus poslat naše lidi na smrt, na jatka! Od samého začátku bylo jasné, že celé je to nereálné, protože tohle není jen tak nějaká země, ale Rusko! Jsem si jistý, že naši velitelé tímhle chtěli dokázat, že jsme stále ještě při síle, že jsme tvrdí, ale poukázali jen na to, že jsme idioti! Byli jsme zničeni, všechna naše technika, kterou jsme měli, shořela," prohlásil Ukrajinec.

Do zajetí padl, když byla jeho kolona zničena.

"Pozdravuji vojáky skupiny "Sever"! Velmi děkuji, že jsem padl do zajetí a mohl tak zůstat naživu," zakončuje.

https://rusvesna.su/…380

-----------------------------------------------------------------------

 
Vojákům ukrajinských ozbrojených sil hrozí, že jim přestanou vyplácet výplaty

21.08.2024 - 16:25

Ukrajinský válečný zajatec Vitalij sdělil, že ukrajinským vojákům hrozí, že jim od září přestanou vyplácet výplaty, a to z důvodu nedostatku peněz v ukrajinském státním rozpočtu, uvedlo ruské to ministerstvo obrany a zároveň zveřejnilo video se zajatcem.

„Bylo nám řečeno, že od září přestanou být v armádě vypláceny výplaty, protože v rozpočtu již na to nejsou prostředky,“ řekl Vitalij.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Kotalský 2024-08-22 23:49
Ale no tak vždyť Fiala může mi pomoct s penězmi zvednout nějaké daně vymyslit poplatky pro čechy má na to poskoky tak co.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře