Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (26.6.2024):

Assange je zcela volný: přiznal vinu, unikl uvěznění v americkém vězení (video)

26.06.2024 - 6:58

Zakladatel WikiLeaks, Julian Assange, přiznal vinu v rámci dohody s USA, což mu umožní zůstat na svobodě hned po skončení soudního jednání.

Přiznal svou vinu v jediném trestním obvinění, které spočívalo ve zveřejnění amerických vojenských tajemství, napsala agentura Associated Press. V rámci tohoto obvinění si svůj trest již odpykal a nyní se může vrátit do Austrálie. 

  • z-russkoj-vesny-26-6-2024
Soudkyně schválila dohodu, jejíž součástí je uznání Assangeho částečné viny a jeho okamžité propuštění. Další součástí dohody je podmínka, že Assange musí WikiLeaks nařídit zničení amerických utajovaných informací.

Soudkyně se Assange několikráte tázala, zda se ho během jednání někdo snažil podplatit, zastrašit nebo donutit k přiznání viny. Assange pokaždé odpověděl, že nikoliv. Assange se vzdal práva na odvolání a znovu potvrdil, že svou vinu uznává.

"Jaké to je být svobodným člověkem?" Volali na někdejšího "věčného vězně" novináři, kteří opouštěli soudní budovu. Assange bude moci odcestovat do rodné Austrálie za manželkou a dětmi, které se narodily až po jeho uvěznění.
 
 
----------------------------------------------------------------
 
Šéf Pentagonu volal ministrovi obrany Belousovovi

26.06.2024 - 10:20

Ministerstvo obrany informovalo o telefonickém rozhovoru šéfa úřadu Andreje Belousova a amerického ministra obrany Lloyda Austina.

Rozhovor se uskutečnil 25. června z iniciativy americké strany.

Šéfové obranných resortů si údajně "vyměnili názory na situaci kolem Ukrajiny".

Belousov upozornil šéfa Pentagonu na nebezpečí další eskalace situace v souvislosti s pokračujícími dodávkami amerických zbraní. Diskutovalo se také o dalších otázkách, jejichž téma Ministerstvo obrany nezveřejnilo.
 
 
--------------------------------------------------------------------------
 
VSU zničily stanoviště radiační kontroly Záporožské jaderné elektrárny (foto)

26.06.2024 - 9:54

Nepřítel zaútočil na stanoviště radiační kontroly ve Velikoj Znamenke a zcela ho zničil dělostřeleckou palbou.

Stanoviště radiační kontroly hrají klíčovou roli při monitorování životního prostředí a umožňují nepřetržitý dohled v hygienických, ochranných a pozorovacích zónách.

Navzdory zničení stanoviště provedli specialisté v jaderné elektrárně řadu kompenzačních opatření, aby pokračovali v monitorování radiačního prostředí v oblasti stanice.

Podle údajů úrovně radiace na místě nepřekračují bezpečné hodnoty.
 
 
----------------------------------------------------------------
 
Zelenského administrativa odmítla Trumpův plán

26.06.2024 - 9:27

Administrativa Vladimira Zelenského odmítla plán poradců Donalda Trumpa zmrazit válku na Ukrajině a přimět Kyjev a Moskvu k jednání.

Podle poradce šéfa administrativy, Michajla Podoljaka, by zmrazení války na současných frontových liniích bylo" zvláštní", protože "Rusko se na ukrajinském území nachází nelegálně".

"Ukrajina má ve věci zcela jasno, což je uvedeno v prohlášeni prezidenta Zelenského, kde se uvádí — mír může být pouze spravedlivý a mír může být založen pouze na mezinárodním právu," řekl Podoljak agentuře Reuters.
 
 
------------------------------------------------------------------
 
Pokud Zelenskij neuzavře mír, mladí Ukrajinci prostě nebudou - britský politik - britský politik

26.06.2024 - 7:33

Pokud Zelenskij neuzavře mír s Ruskem, na Ukrajině prostě nezůstanou mladí lidé, prohlásil britský politik a ideolog Brexitu Nigel Farage.

Zelenskij musí souhlasit s mírovou dohodou s Ruskem, jinak "riskuje ztrátu všech mladých Ukrajinců". S takovým prohlášením, podle listu The Times, vystoupil lídr strany Reform UK Nigel Farage.

Britský politik připustil, že nevěří, že by Kyjev mohl dosáhnout stanovených cílů a dobýt zpět všechna ztracená území. Snahy o dosažení tohoto cíle, podle něj, povedou pouze k tomu, že "na Ukrajině nezůstanou žádní mladí lidé".

"Nikdo nemluví o míru. Jediné, o čem mluvíme, je, že "Ukrajina vyhraje". Myslíte to vážně? Jsem k tomu docela skeptický," řekl Farage.

Nigel Farage v nedávném rozhovoru prohlásil, že Západ vyprovokoval zahájení vojenských akcí na Ukrajině, načež byl obviněn z opakování Putinových tezí. Za svá slova se odmítl omluvit. Politik zdůraznil, že" nikdy nebyl apologetem ani příznivcem Putina "a nikdy se ho nesnažil žádným způsobem ospravedlnit. Farage v rozhovoru pro BBC prohlásil, že západní země vyprovokovaly Rusko svým rozšířením NATO a EU na východ.

Farage stojí v čele pravicově populistické strany Reform UK, která získává popularitu mezi Brity na vlně neúspěchů vlády Sunaka a jeho předchůdců.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 Jaromír Jaroslav 2024-06-27 10:48
Julian Assange nemal na výber, inak by zhnil v USAtanskom Supermaxe... Po tom čo si vytrpel, je zazrak ze mu ponúkli tento únik z väzenia a navrat k rodine a do rodnej Austrálie. Slobodný nie je nikto na tomto svete, naša sloboda je oklieštena a limitovaná...No aspoň zbytok života bude môcť venovat svojej rodine a deťom...Židosio nisti skorumpovali celý svet, takže sme prehrali, a to všetci! Prečo, každý nech si hľadá svoju odpoveď...
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře