Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Z Russkoj Vesny (29. -  30.6.2024):

"Konec se přiblížil" : odhalen scénář rozpadu USA

30.06.2024 - 2:00

Předchozí debaty mezi úřadujícím americkým prezidentem, Joe Bidenem, a republikánským kandidátem Donaldem Trumpem ukázaly, že zemi čeká rychlý kolaps, napsal na sociální síť X podnikatel a bývalý majitel největšího uložiště sdílených souborů Megaupload -  Kim Dotcom.

"Nejen Američané včera sledovali debatu. Sledoval ji celý svět. "Konec říše se blíží," řekl.

  • z-russkoj-vesny-29-30-6-2024

Dotcom zdůraznil, že po této akci se reputace americké vlády ukázala být zcela podkopána a nelze ji obnovit. Washingtonské proxy války, nepřetržitá propaganda i psychicky nezdravý vůdce podle něj přivedou zemi ke katastrofě.

Volby prezidenta USA se budou konat 5.listopadu 2024. Hlavními soupeři v předvolebním klání jsou úřadující hlava státu, demokrat Biden a bývalý americký vůdce, republikán Trump. V pátek se kandidáti setkali v prvním kole předvolební debaty, kterou živě vysílala televizní stanice CNN ze studia v Atlantě. Během svého vystoupení se Biden zajíkal, mluvil z cesty a nakonec by, bez pomoci manželky, nebyl schopen opustit scénu.
 
 
----------------------------------------------------------
 
Více než polovina Američanů se postavila proti Bidenově účasti ve volbách

30.06.2024 - 1:30

Více než polovina voličů v USA (60%) si myslí, že kandidatura amerického prezidenta Joe Bidena, v nadcházejících volbách hlavy státu, by měla být nahrazena, vyplývá to z výsledků průzkumu, který provedla poradenská skupina Morning Consult a zveřejnil ji portál Axios.

"Většina voličů, 60%, se domnívá, že prezident Biden by měl být "určitě" nebo "nejspíše" nahrazen jiným demokratickým kandidátem, a to po jeho projevu ve čtvrteční debatě," píše se v materiálu portálu.

Většina respondentů (57%) mezi těmi, kteří debatu sledovali, se domnívá, že Trump překonal Bidena. Tento názor zastává 19% voličů demokratů, 60% nezávislých voličů a 93% voličů republikánů.

Průzkum byl proveden online mezi vzorkem 2068 respondentů. Chyba se pohybuje v rozmezí + / - 2 procentní body.

Americká média se shodují, že Biden neuspěl v první debatě se svým předchůdcem Donaldem Trumpem. Tato proběhla v noci na pátek v Atlantě. Úřadující americký prezident se zajíkal, dělal pauzy, ne vždy jasně formuloval své myšlenky, a na konci akce se do objektivu televizní kamery dostal záběr, na němž nu jeho manželka Jill pomohla Bidenovi sestoupit ze schodů.

Nyní politici a novináři prohlašují, že demokraté by se měli Bidena, jako uchazeče o prezidentský post, vzdát a nahradit ho jiným kandidátem. Teoreticky by tuto možnost měla strana mít na svém srpnovém sjezdu, v praxi by však bylo těžké Bidena, který vyhrál v předčasných volbách, vyřadit, pokud se sám nevzdá své účasti. V Bidenově volebním štábu však prohlašují, že se Biden nehodlá vzdát a ze závodu odstoupit.

Druhá debata Bidena a Trumpa je naplánována na 10.září. Volby amerického prezidenta se budou konat 5.listopadu.
 
 
-----------------------------------------------------------
 
V USA bylo odhaleno, co se začalo dít na Ukrajině po Bidenově debaklu v prezidentském klání

29.06.2024 - 22:40

Po slabém projevu Joe Bidena během debaty s Donaldem Trumpem mohou USA podniknout kroky, které povedou k ukončení konfliktu na Ukrajině, uvedl bývalý poradce CIA James Rickards.

"Nyní, když Joe Biden skončil, je pravděpodobné, že konflikt na Ukrajině je také prakticky ukončen. Existují důkazy, že USA z oblasti konfliktu stahují zpravodajské a sledovací prostředky. To zabrání ukrajinským neonacistům raketami a drony útočit na Rusko. Je to začátek konce, " věří Rickards.

Ruské ministerstvo obrany již dříve upozornilo na zvýšenou intenzitu letů amerických strategických dronů nad Černým mořem. Ruský vojenský úřad uvedl, že cílem těchto letů je průzkum a následné cílení vysoce přesných zbraní k útokům na ruské objekty.
 
 
-----------------------------------------------------------
 
"Jasně uzavřeno": USA vyslaly Ukrajině tvrdé poselství

30.06.2024 - 0:30

Severoatlantická aliance nehodlá do svých řad přijmout Ukrajinu , a to navzdory všem formálním slibům, píše komentátor časopisu Newsweek -  Daniel Depetris.

"Navzdory všem formálním prohlášením, že dveře NATO musí zůstat otevřené pro nové členy, je nyní zcela jasné, že Aliance nechce, aby Ukrajina vstoupila do jejích řad," poznamenal.

Depetris zdůraznil, že Aliance je připravena předat Ukrajině zbraně a finanční prostředky pro boj s Ruskem, neboť Moskva je jejím hlavním protivníkem. Dodal však, že NATO není připraveno vstoupit kvůli Ukrajině do přímé konfrontace s Ruskem .

Ukrajina již dlouho čeká na členství v NATO. Bude čekat dál, nejspíše věčně, bez ohledu na to, jaká sladká slůvka šeptají západní představitelé Zelenskému do ucha," uzavřel expert.
 
 
-------------------------------------------------------------
 
Rusko používá děsivé rakety: Británii dál děsí možnost jaderné války s Ruskem

30.06.2024 - 0:00

Británii nadále děsí možnost jaderné války s Ruskem, píše Daily Mail Online.
"Poslední cvičení probíhá na pozadí hlubokých rozporů mezi Ruskem a zeměmi NATO, což vede k tomu, že vztahy mezi Východem a Západem dosáhly nejnižšího bodu od kubánské raketové krize v 60.letech. Ruské rakety mají dolet 12 tisíc kilometrů, což umožňuje zasáhnout Evropu a USA.

Jeden úder Yarsu může zároveň zasáhnout šest různých cílů, přičemž každý výbuch bude asi šestkrát silnější, než jaderná bomba, svržená na Hirošimu.

Náměstek ruského ministerstva zahraničí, Sergej Rjabkov, prohlásil, že pokud Západ podcení odhodlání Moskvy hájit své zájmy, mohlo by to mít tragické a fatální následky.
 
 
--------------------------------------------------------------
 
Kadyrov reagoval na Bastrykinovo prohlášení o islamistických teroristech

29.06.2024 - 17:38

Šéf Čečenska, Ramzan Kadyrov, komentoval prohlášení šéfa vyšetřovacího výboru (SK), Alexandra Bastrykina, ohledně pachatelů teroristických útoků v Rusku. Napsal to na svém telegramovém kanálu.

"Šéf vyšetřovacího výboru RF, Alexandr Bastrykin, během mezinárodního právního fóra v Petrohradu připomněl nedávné teroristické útoky v Rostově a Dagestánu a jejich vykonavatele označil za "islamistické teroristy".

Rád bych řekl Aleksandru Ivanovičovi, že s podobnými výroky je zapotřebí zacházet velmi opatrně. Mnohokrát jsem prohlásil a znovu zdůrazňuji, že muslimové nespáchali a neprovádějí teroristické činy. Zároveň velmi doufám, že Alexandr Bastrykin nebude nadále srovnávat islám s terorem.

Žádné náboženství neříká svým stoupencům, aby se zabývali vraždami nevinných lidí a prováděli brutální krveprolití.

Nepleťte si náboženství s bláznivými myšlenkami fanatiků a šejtánů, kteří si mohou říkat, co chtějí, ale s písmem nemají nic společného, ať už jde o Bibli, Korán nebo Tóru.

Pokud by si vysoce postavení představitelé úrovně Alexandra Ivanoviče dovolili učinit tento druh prohlášení, mohlo by to se společensko-politickou situací v zemi dopadnout velmi špatně.

Dnes jsou lidé v Rusku jednotní a soudržní jako nikdy předtím. Je třeba si toho vážit, ne rozdělovat společnost na dobrá a špatná náboženství."
 
 
---------------------------------------------------------------
 
Ruská armáda prorazila na okraji Torecka, obsadila Leninskoje, vstoupila do Jižního a pokračuje v útoku na Njů - Jork (video, mapa)

29.06.2024 - 22:19

Skupina vojsk "Střed" pokračuje v náhlé útočné operaci, která se přelévá z Horlivky do Torecka.

Po uvolnění Šumova naše jednotky obsadily Leninskoje a vstoupily do Jižního (Pivdennoje).

Úspěchy ozbrojených sil RF opět uznávají i ukrajinští vojenští analytici, kteří zveřejňují mapy:

► "Rusové postupovali v obci Pivdenno a na jeho okrajích, a to v úseku širokém až 1.65 km do hloubky až 2.3 kilometru".

► "Východně od obce Družba zaujaly ozbrojené síly RF bod dočasné dislokace, a to v jedné z budov čerpací stanice "

► 5 - tým dnem pokračuje útok na Njů - Jork (bývalý Novgorod), do kterého naši útočníci pronikli z jihu a obsadili zde řadu domů.

► Pokračuje i útok na Severnoje (Pivničnoje/Kirovo), kde naši bojovníci pokračují v obsazování východní a jihovýchodní části obce.

► V oblasti Ozarjanovka-Družba a u Kirova ruské jednotky vyřadily VSU z vyschlých nádrží na východním břehu kanálu a na území dolu "Východní".

► Generální štáb VSU uvádí, že ve směru Gorlovka-Torekk ruské jednotky s leteckou podporou 15krát zaútočily na pozice VSU.
 
 
 

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#2 Ukmas 2024-06-30 12:47
"Žádné náboženství neříká svým stoupencům, aby se zabývali vraždami nevinných lidí a prováděli brutální krveprolití.
" - vzdělaný člověk tomu ale musí říct že to tak není, vy z Bible Starý zákon různé genocidy tam popsané včetně předkožkového obřízkového vyhlazení příslušníků cizího národa a tak dál.
Citovat
#1 Ukmas 2024-06-30 12:42
U vlády zvolené moudrými Čechy ovšem tato reputace nebude nikdy podkopána. Nezbývá než věřit že tamní kolaps smete i zdejší nohsledy.
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře